Konya'da Dolu Yagisi Ardindan Günesli Hava

Konya’nin Beysehir ilçesinde Nisan ayinda yagan dolu yagisinin ardindan yüzünü gösteren günesli hava sasirtti.

Konya'da Dolu Yagisi Ardindan Günesli Hava
Beysehir’de ikindi vakti yagmurla birlikte aniden baslayan dolu yagisi günlük hayati olumsuz etkiledi. Yaklasik 30 dakika süren yagis nedeniyle vatandaslar evlerinden disariya çikamadi. Doluya cadde ve sokaklarda yakalananlar ise saçak altlarina siginmaya çalisti. Bazi vatandaslarin ise yol kenarlarindaki mazgallarin doludan tikanip su taskini olusturmamasi için küreklerle temizlik yaptigi görüldü.

Dolu sebebiyle yol kenarlari, park ve yesil alanlar ile otomobillerin üzeri ve çatilar beyaz bir görüntüye büründü. Araçlarin cam ve sileceklerinin önü leblebi büyüklügünde dolu taneleriyle doldu. Vatandaslar dolu yagisini cep telefonlariyla kaydetti.

Dolu yagisinin ilçede bulunan ekili alanlar ile meyve bahçelerinde herhangi bir zarara yol açip açmadigi henüz bilinmezken, yapilan tespit çalismalari sonrasinda durumun netlik kazanacagi ögrenildi.

Öte yandan, dolu yagisinin durmasinin ardindan yüzünü gösteren günesli hava ise herkesi sasirtti. Ilçe sakinlerinden Ali Sevindik, dolu yagisinin yaklasik yarim saat sürdügünü belirterek, “Yarim saat süren bir dolu yagisina sahit olduk. Tespih tanesi büyüklügünde dolu yagisi oldu” dedi.

Kaynak: İHA