KKTC'de Yonpas Metin Derinel Lisesi Törenle Açildi

Yonpas A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hilmi Derinel’in babasi Metin Derinel adina Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptirdigi 700 ögrenci kapasiteli lise, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’in da katildigi tören ile açildi.

KKTC'de Yonpas Metin Derinel Lisesi Törenle Açildi
Kayseri’nin hayirsever is insanlarindan, Yonpas A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hilmi Derinel’in babasi Metin Derinel adina KKTC’de yaptirdigi lise törenle açildi. Törene KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Yonpas Yönetim Kurulu Baskani Derinel, Derinel ailesinin diger mensuplari, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Okulun açilis töreninde konusan Yonpas A.S. Yönetim Kurulu Baskani Derinel, "Devletimizin nitelikli ve çagdas egitimini tüm gençlerimize ulastirma çabamiza bir nebze olsun katkimiz oldugu için mutlu ve onurluyuz. Allah’a sükür bu devlet bize dini ve milli degerlerimiz ile örf adetlerimizle özgürlük içinde ay yildizli bayragimizin altinda çocuklarimizi yetistirme imkani sagladi" dedi.

Törende konusan Cumhurbaskani Tatar da hayirsever Derinel ailesine tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Gazimagusa’da yapilan Yonpas Metin Derinel Lisesi’nin açilisi yapildi. 17 dönüm üzerine 3 etapta tamamlanan lisede 30 derslik, 4 laboratuvar, 25 kisilik konferans salonu, 2 adet suni çim saha, bir basketbol sahasi, soyunma odalari ve kafeteryalarin yani sira ögretmen ve idari birim odalari güvenlik kulübeleri 115 kisilik otopark bulunuyor.
Kaynak: İHA