Atakum'da Depremzede Çocuklarin Bayram Coskusu

Samsun’un Atakum ilçesinde depremzede çocuklar için özel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla program düzenlendi.

Atakum'da Depremzede Çocuklarin Bayram Coskusu
Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Samsun Atakum Rotaract Kulübü Afet Komitesi is birligiyle, depremin ardindan Atakum’a gelen ailelerin ve çocuklarin katildigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlama programi gerçeklestirildi.

Atakum Belediyesi Dügün Salonu’nda yapilan kutlamada minikler bayram sevincini doyasiya yasadi. Çocuklarin palyaçolarla dans ederek eglendigi programda Atakum Belediyesi Halk Oyunlari Toplulugu Samsun Yöresi Minik Grubu ile Seyfi Demirsoy Ilkögretim Okulu Halk Oyunlari Toplulugu Artvin Yöresi, gösterileri uzun süre alkis aldi. Programda bayram sevinci yasayan miniklere okul çantasi ve kitap da hediye edildi.

Çocuklarin bayram sevincine ortak olan Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Her birinizin hikayesini biliyorum. Hem deprem bölgesinde gördüm hem de burada ayri ayri sizlerle konustum. Sizin çocuklariniz, bizim çocuklarimiz. Sizler bizim kardeslerimizsiniz. Büyük bir aci yasiyoruz. Bunun bir daha tekrarlanmamasi için 23 Nisanlari, 19 Mayislari çogaltip, 29 Ekimleri anlayacagiz ve bir daha bu aciyi yasamayacagiz. Bugün çocuklarimizin bayrami, bir benzeri dünyanin hiçbir ülkesinde yok. Atatürk’ün size emanet ettigi bu bayrami doyasiya eglenerek kutlayin” dedi.

Atakum Rotaract Kulübü Afet Komitesi Baskani Gizem Vuraloglu da bir konusma gerçeklestirerek Belediye Baskani Av. Cemil Deveci’ye desteklerinden dolayi tesekkür ederek, çiçek takdimi yapti.
Kaynak: İHA