Alanya'da Yamaç Parasütü Denize Düstü Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali

Antalya’nin Alanya ilçesinde kontrolü kaybedilen yamaç parasütü denize düstü, olayda 1 kisi hayatini kaybetti, 1 kisi de yaralandi.

Alanya'da Yamaç Parasütü Denize Düstü Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali
Edinilen bilgiye göre, Alanya’da pilot Sümeyye A. (26) ile yolcu Gülsüm Çelik’in (40) bulundugu yamaç parasütü, havalandiktan bir süre sonra pilotun kontrolünü kaybetmesi sonucunda hizla irtifa kaybederek sert bir sekilde denize düstü. Olay yerine sevk edilen ekipler tarafindan denizden çikarilan iki kisiye ilk müdahale botta yapildi. Gülsüm Çelik’in hayatini kaybettigi belirlenirken, Sümeyye A. ise hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi.

Ögrenci Tandem pilotu Sümeyye A.’nin tek basina uçus lisansi oldugu ögrenilirken, kazanin yamaç parasütü için alinan egitimin sonundaki kontrol sinavinda yasandigi bildirildi.

Kazaya konu olan uçusun ticari bir faaliyet olmadigi ve kontrol amaçli oldugunu belirten Türk Hava Kurumu (THK) Pilot Egitmeni Ergun Ulu, "Bugün bizi derinden üzen aci bir olay yasandi. Türk Hava Kurumu üzerinden açilan T1 kursumuzda Tandem pilotaj ögrencilerimiz olan Sümeyye A. (26) ile Gülsüm Çelik’in (40) uçusu esnasinda bir kaza gerçeklesti. Tüm yamaç parasütü camiasi adina yaraliya acil sifalar, müteveffaya ise Allah’tan rahmet ile kederli ailesine ve yakinlarina da basligi ve sabirlar diliyoruz. Basimiz sag olsun. Ekstrem bir spor olan yamaç parasütünde risklerin en aza indirgenmesi için azami özen ve bilinçle hareket edilerek gerekli tüm güvenlik tedbirleri tarafimizca alinmis olmasina ragmen maalesef ki bu sonuç gerçeklesmistir. Alanya gibi yilda 50 bin civarinda uçus yapilan bir bölgede 25 yillik dönemde ilk defa böyle bir olayla karsilasmis olmak bile herkes için oldukça üzücüdür" seklinde konustu.

Kaynak: İHA