Kars'ta Akçalar Kanyonu Görenleri Büyülüyor

Doga tutkunlari tarafindan kesfedilmeyi bekleyen ve “Sakli Cennet” olarak da adlandirilan Akçalar Kanyonu görenleri adeta büyülüyor.

Kars'ta Akçalar Kanyonu Görenleri Büyülüyor
Kars’in Arpaçay ilçesine bagli Akçalar Köyü arkasinda bulunan ve etrafi kayaliklarla çevrili olan Akçalar Kanyonu ortasindan süzülerek geçen Kars Çayi bütünlesmesi dogaseverlerin tutkusu haline geldi.

Özellikle doga tutkunlarinin ilgisini çeken Akçalar Kanyonu turizme kazandirilmayi beklerken, sehrin kalabaligindan uzakta zaman geçirmek isteyen vatandaslar ise oltalarini kaparak kanyonun yolunu tutuyor.

Akçalar Kanyonu’nun ortasindan geçen Kars Çayi’nda oltalariyla balik avlayan vatandaslar, kanyonun Kars turizmine kazandirilmasi gerektigini belirtiyor.

“Burada çay demleyip içmek mükemmel oluyor”

Günesin ve sicak havanin tadini çikarmak için Akçalar Kanyonu’na geldigini ifade eden Vedat Demiral, “Günümüzü degerlendirmek istedik. Geldik buraya, Akçalar Kanyonu’na, güzel bir bölge, güzel bir kanyon, buranin turizme kazandirilmasi lazim. Hele gün batiminda burada oturmak, balik tutmak, çay demleyerek içmek mükemmel oluyor” dedi.

Kars’a yaklasik 40 kilometre uzaklikta bulunan Akçalar Kanyonu’nu çadir turizmine de müsait olmasiyla dikkat çekiyor. Kayaliklar arasinda bulunan Akçalar Kanyonu, son zamanlarda vatandaslardan yogun ilgi görüyor.

Akçalar Kanyonu’nun Kars turizmine kazandirilmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA