Uzungöl Ramazan Bayrami Tatiline Hazir

Dogu Karadeniz Bölgesi’nin ve Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinden olan Çaykara ilçesindeki doga harikasi Uzungöl Ramazan Bayrami tatili için misafirlerini bekliyor.

Uzungöl Ramazan Bayrami Tatiline Hazir
Otellerdeki rezervasyonlarda doluluk orani yüzde 70-80 civarinda seyrederken, ilkbaharin gelmesini de firsat bilen doga severler için 3,5 günlük bayram tatilinde Uzungöl tatilcilerin ilk ugrak noktasi olacak. Yerli ve yabanci turistlerin yesilin her tonunu görebildigi Uzungöl, fotograf çekip, doga sporlari yapmak isteyenler tatilciler için firsatlar sunuyor. Bayram tatilini Uzungöl’de geçirmek isteyen ziyaretçilerin göl etrafindaki yürüyüs yollari güzergahini Trabzon Büyüksehir Belediyesi temizlik isleri personeli tarafindan sokaklar su tankerleri ile yikanarak temizlenirken, bölgede turizm tesisi isleten Engin Akyüz ve Emre Aygün Uzungöl’ü kisa süreligine ziyaret etmeyi düsünenler için doga severleri Uzungöl’e davet etti.

Uzungöl’ün Güney Afrikali misafirleri

Öte yandan Arap turistlerin daha çok ilgi gösterdigi Uzungöl nadir de olsa dünyanin farkli noktalarindan gelen turistleri de agirliyor. Güney Afrika’nin Bloemfontein sehrinden gelen Luiz ve esi Harold, Uzungöl’ü çok begendiklerini ve dogasina hayran kaldiklarini söylediler. Ingiliz çift Uzungöl’de balik avlamanin yasak olmasina çok sasirdiklarini belirtirken, güvenlik güçleri ile bir görüsme yapip belki bir seferligine kendilerine izin verilebilecegi esprisini de yaptilar. Güney Afrikali çift herkesi Uzungöl’e davet ettiler.
Kaynak: İHA