Numan Kurtulmus Açiklamasi 'AK Parti Ilçe Binasina Yapilan Bu Saldiriyi Siddetle Kiniyorum'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, depremler nedeniyle tedbiren bosaltilan AK Parti Çukurova Ilçe Baskanligi binasina yapilan silahli saldiri sonrasi bölgede incelemede bulundu. Kurtulmus, "Bu tür saldirilarin aslinda Türkiye demokrasisine yapilan açik ve aleni bir saldiri oldugunu görmemiz lazim” dedi.

Numan Kurtulmus Açiklamasi 'AK Parti Ilçe Binasina Yapilan Bu Saldiriyi Siddetle Kiniyorum'
Huzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvari üzerinde bulunan AK Parti Çukurova Ilçe Baskanligina yapilan silahli saldiri sonrasinda AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, bölgeye gelerek inceleme yapti. Ardindan açiklama yapan Kurtulmus, "Son derece kötü ve ürkütücü bir hadiseyle karsilastik. AK Parti Çukurova ilçe binamizda bir saldirgan tarafindan 14 el bilerek parti amblemimizin ve parti binamizin oldugu camlara ates edilmistir. Allah’a çik sükür içeride kimsenin olmamasi, çevrede kimseye isabet etmemesi dolayisiyla bir can kaybi yada yaralanma olmadi. Gördügünüz gibi son derece islek bir caddenin üzerinde de bu bina. Oradan geçen vatandaslarimiza da zarar gelebilirdi. Binamizda arkadaslarimiz o saatte onlara da zarar gelebilirdi” dedi.



“Böyle bir saldirinin olmasi düsündürücüdür”

Kurtulmus, ”Öncellikle AK Parti Çukurova ilçe baskanimiza, il baskanimiza, milletvekillerimize ve AK Parti teskilat mensuplarina geçmis olsun dileklerimi ifade ediyorum. Allah korumus oldu. Tabii seçim arifesinde seçim kampanya anayasanin hizla sona dogru yaklastigi bugünlerde böylesine bir saldirinin olmasi düsündürücüdür. Fevkalade dikkat etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Bir takim provokatörlerin Türkiye’de hem seçimi gölge düsürmek hem de Türkiye’de toplumsal kamplasmayi arttirmak yada kiskirtmak için bir provokasyonlar yapmasi ihtimalinin oldugunu gösteriyor bu olay” diye konustu.



“Olayin bütün boyutlariyla ortaya çikarilmasini temenni ediyoruz”

Zanlinin emniyette ifadesinin alindigini dile getiren Kurtulmus, ”Olayin bütün boyutlariyla orta çikarilmasini temenni ediyoruz. Ümit ederiz ki arkasinda baska bir sey yoktur. Ama arkasinda ne varsa sadece silahi sikan burada bu ateslemeyi yapan kisi degil. Bunun arkasinda kimler varsa bunlarin da kamuoyunun önüne çikarilmasi güvenlik güçlerimizin sorumlulugudur. Bu konuda çok titiz bir çalisma yürütülmektedir. Ben bir kere daha AK Parti ilçe binasina yapilan bu saldiriyi siddetle kiniyorum” dedi.



“Sadece siyasi partinin binasina yapilmis saldiri degil Türkiye demokrasisine yapilan bir saldiri”

”Bunun sadece bir siyasi partinin binasina yapilmis bir saldiri olmadiginin da altini çizmek isterim. Bu tür saldirilarin aslinda Türkiye demokrasisine yapilan açik ve aleni bir saldiri oldugunu görmemiz lazim" ifadelerini kullanan Kurtulmus, "Bütün siyasetçiler olarak ötekilestirici dili kullanmadan efendim bu tür saldirilan arkasinda baska niyetler, hesaplar görmeden açikça ortaya koymamiz gereken husu bu. Türk demokrasisine yapilan aleni bir saldiridir. Hangi partiye yapilirsa yapilsin siyaset kurumunu itibarsizlastirmak yada siyaseti ötekilestirmek için yapilmis bir saldiri oldugu açiktir."

"Türkiye’de en iyi yaptigimiz islerden birisi seçimdir”

Kurtulmus, ”Yine bazilari bu saldirilar vesilesiyle önümüzdeki seçime gölge düsürmek isteyebilirler. Türkiye’de seçim güvenligini tartisma konusu yapmak isteyenler olabilir. Önce sunu söylem isteriz ki Türkiye’de çok sükür artin en iyi yaptigimiz islerden birisi seçimdir. Türkiye’de bu seçim döneminde de Allah’in izniyle seçim güvenligi sonuna kadar saglanarak sadece kampanya sirasinda degil sandiklarin oy verme gününü basladigi, sandiklarin açildigi ana kadar ve ondan sonrasinda da güvenlik tam manasiyla saglanacaktir. Bu tür tartismalar, bu tür çatismalar saldirilar seçim güvenligine gölde düsürmek amacina matuf olabilir. Vatandaslarimiz rahat olsun, Türkiye huzur içerisinde, esenlik içerisinde güvenlik içerisinde bir seçim kampanyasi yürütecek. Demokratik standartlari son derece yüksek bir seçim kampanyasi sonucu vatandaslarimizin özgür iradesi sandiga yansiyacak" diye konustu.

Kaynak: İHA