Deprem Bölgesi Hatay'da Bayram Yogunlugu, Yakinlarina Destek Için Geldiler

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde en büyük yikima ugrayan illerin basinda gelen Hatay’dan afet sonrasi giden çok sayida vatandas ile onlara destek olmak isteyen yakinlari Ramazan Bayrami nedeniyle memleketlerine döndü.

Deprem Bölgesi Hatay'da Bayram Yogunlugu, Yakinlarina Destek Için Geldiler
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasinda büyük yikima ugrayan Hatay’da farkli illere giden çok sayida vatandas Ramazan Bayramini memleketlerinde geçirmek için geldi. Otogarda uzun süre sonra yogunluk olustu. Depremin üzerinden geçen zaman içerisinde farkli illerde yasamlarini sürdüren vatandaslar, sehirdeki yakinlarina destek olmak için geldiklerini kaydetti.



“Bu durumda bayram olmaz”

Yakinlarina yardim için gelen Sabahattin Karagöl isimli vatandas, deprem sonrasi ilk kez Hatay’a geldigini ifade ederek, " Antakyaliyim ama Istanbul’da çalisiyorum. Bütün ailem burada, evler yikildi, zor durumdalar. Bende simdi buraya yardim etmeye ve bayram ziyareti için geldim. Ailemi görüp yardim edecegim. Buruk bir bayram yapacak bir sey yok bu durumda bayram olmaz” dedi.

Hatay’a gelen vatandaslardan Sezer Hüzmeli ise “Bayram için geldik yakinlarimiz zarar gördü yanlarinda olmak istedik. Hepimiz için kötü oldu. Insallah daha güzel günler görecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA