Çölyak Hastalarina Glütensiz Gida Destegi

Denizli Büyüksehir Belediyesi, geleneksel hale getirdigi çölyak hastalarina glütensiz gida destegi uygulamasini bu ramazan ayinda da devam ettirdi.

Çölyak Hastalarina Glütensiz Gida Destegi


Denizli Büyüksehir Belediyesi uzun yillar sürdürdügü çölyak hastalarina glütensiz gida destek programi bu yil devam etti. Bu çerçevede Denizli Büyüksehir Belediyesi Incilipinar Kapali Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde gerçeklestirilen program ile 500 çölyak hastasi vatandasa glütensiz gidalar teslim edildi. Örnek uygulama ile çölyak hastalarinin saglikli ve güvenilir gidalara erisimi kolaylastirilirken, söz konusu hastaliga yönelik farkindaligin da artirildigi belirtildi.

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, çölyak hastalari için glütensiz gidalarin erisilebilir olmasinin, onlarin hayatlarini kolaylastiracak ve saglikli bir yasam sürdürmelerine yardimci olacagini söyledi.

Her yil ramazan ayinda, çölyak hastalarina glütensiz gida destegi saglamak için gayret ettiklerine deginen Baskan Zolan, “Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak tüm vatandaslarimizin sorunlarini gidermeye, ihtiyaçlarini karsilamaya devam ediyoruz. Bizler sosyal belediyecilik anlayisi ile insanlarimizin mutlulugu için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA