Aydinlilara Günes Gözlügü Uyarisi

Türkiye’nin günesli gün sayisi en fazla olan illerden olan Aydin’da uzmanlar, vatandaslarin sagliklari için günes gözlügü kullanmalari gerektigini belirtirken Aydin’da yaklasik 30 yildir gözlük sektöründe hizmet veren Özsoy Optik’in Magaza Müdürü Serhat Taspinar, moda için degil saglik için günes gözlügü takilmasi gerektigini hatirlatarak, ebeveynlerin günes gözlügü kullanirken, çocuklarini da ihmal etmemesi gerektigine dikkat çekti.

Aydinlilara Günes Gözlügü Uyarisi


Havalarin isinmasiyla birlikte vatandaslar da günes gözlügü kullanimina yönelirken, uzmanlar da günes gözlügü kullaniminin moda için degil saglik için olmasi gerektigini hatirlatti. Göz sagligi açisindan çocuklarda da günes gözlügü kullanimina dikkat edilmesi gerektigini belirten Özsoy Optik Magaza Müdürü Serhat Taspinar; “Özellikle yaz ayi döneminde çocuklar sahil kenarinda ya da parklarda bolca vakit geçirdigi için, göz sagligi açisindan günes gözlügü kullanimini ihmal etmemeliyiz” dedi.



Disarida vakit geçirirken maruz kalinacak günesin zararli isinlari olan ultraviyole isinlarini hesap etmek gerektigini ifade eden Taspinar; “Kendimiz için günes gözlügü kullanirken, çocuklarimizi bu konuda ihmal edebilmekteyiz. Çocuklara günes gözlügü alirken kaliteli olmasina dikkat etmek gerekir. Göz sagligi için uygun olmayan, kalitesiz sertifikasiz günes gözlükleri faydadan çok zarar verebilmektedir. Öncelikle alacagimiz gözlügün garantili ve sertifikali olmasina dikkat edelim. Seçtiginiz gözlük yüzde 100 UV filtreli olan bir gözlük olsun. Hem cam hem de çerçeve kaliteli ve kirilmayan materyalden seçilmelidir. Gözlük camlari polikarbonat içerikli olmalidir. Polikarbonat camlar hem dayanikli hem de yüzde 100 UV filtreli olan camlardir. Kirilmaya dayaniksiz olan reçinelerden üretilmis olanlar tercih edilmemelidir. Çerçeve de ayni sekilde kirilmaya dayanikli olmalidir. Gözlük çocugumuzun ve ebeveynlerin yüzüne tam oturmalidir. Günes gözlügünün çerçevesi kimyasal maddeler barindirmamali, yoksa hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlar olusturabilir” dedi.

Kaynak: İHA