Rusya'da Kafede Patlama Açiklamasi 1 Ölü, 16 Yarali

Rusya’nin St. Petersburg kentinde bir kafede meydana gelen patlamada, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin yanlisi askeri blog yazari Vladen Tatarskiy hayatini kaybetti, 16 kisi de yaralandi.

Rusya'da Kafede Patlama Açiklamasi 1 Ölü, 16 Yarali


Rusya’nin St. Petersburg kentindeki bir kafede patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayida ambulans ve polis sevk edilirken, patlamada 1 kisi hayatini kaybetti, 16 kisi de yaralandi. Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, hayatini kaybeden kisinin Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin yanlisi askeri blog yazari Vladen Tatarskiy olarak bilinen Maxim Fomin oldugu aktarildi.

Rus basininda yer alan haberlerde, patlamanin kaynaginin Tatarskiy’e arkadaslari tarafindan hediye edilen heykelin içine yerlestirilmis bir bomba oldugu iddia edildi.

Geçtigimiz sene eylül ayinda Rusya’nin Ukrayna’ya ait 4 bölgeyi ilhaki ile ilgili Kremlin Sarayi’nda düzenlenen törene katilan Tatarskiy törende çektigi bir videoda, "Herkesi yenecegiz, herkesi öldürecegiz, ihtiyacimiz olan herkesi soyacagiz. Her sey istedigimiz gibi olacak" ifadelerini kullanmisti.

Tatarskiy’nin patlamada kasitli olarak hedef alindigi kanitlanirsa bu Rusya-Ukrayna Savasi’yla baglantili yüksek profilli bir kisiye Rusya topraklarinda düzenlenen ikinci suikasti olacak.
Kaynak: İHA