Ceylan KARDEMIR Ve Karabük'ün Kurulusunu Kutladi

AK Parti Dis Iliskiler Baskan Yardimcisi ve AK Pati Karabük milletvekili aday adayiMehmet Ceylan, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari (KARDEMIR) ile Karabük’ün kurulusunu kutladi.

Ceylan KARDEMIR Ve Karabük'ün Kurulusunu Kutladi
86 yil önce Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarinin kurulusu ile büyüyen ve gelisen Karabük’ün geçmiste oldugu gibi bugünde ülkenin kalkinma ve gelismesine katkida bulunmaya devam ettigini belirtti.

Karabük’ün ülkenin sanayilesme ve sehirlesmenin birlikte kuruldugu nadir sehirlerden biri oldugunu ifade eden Ceylan, "3 Nisan 1937’de Safranbolu ilçesine bagli sadece 13 haneli bir köy olan Karabük’te, Demir ve Çelik Fabrikalarinin kurulmasiyla sehirlesme süreci baslamis ve yurdumuzun her bölgesinden hizli bir sekilde göç almistir. Bu nedenle, bugün köyleriyle birlikte merkez ilçe nüfusu 140 bin civarinda olan Karabük’te ülkemizin her kösesinden farkli bir renk ve kültür görmek mümkündür. Bu yönüyle Karabük zengin bir kültürel mozaige sahiptir. Diger Yandan Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari ülkemizde birçok sanayi tesisi ve isletmenin kurulusunu gerçeklestirmis, dolayisiyla ülkemizin sanayilesme ve imarinda önemli katkilar sunmustur. Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari nasil yillardir üretmis oldugu demir çelik ürünleri ve mühendislik hizmetleriyle ülkemizin kalkinmasinda stratejik bir tesis olarak hizmet ettiyse, bugün de yenilenen ve kapasitesi artan tesisleriyle ülke kalkinmasina hizmet etmeye devam etmektedir. Demir ve Çelik Fabrikalarinin Karabük’te kurulmasi kararini vererek, bir Cumhuriyet kenti olan Karabük’ün dogmasina ve gelisimine vesile olan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmis diger büyüklerimizi minnet ve sükranla yad ediyor, mekanlarinin cennet olmasini diliyorum. Karabük, sadece KARDEMIR’le degil, turizmde marka olmus Dünya Miras Kenti Safranbolu’suyla, zengin orman ve dogal güzelliklere sahip diger ilçeleriyle ve beseri sermayenin en önemli kaynagi olan ve bölgesinde çok hizli bir gelisim gösteren üniversitesiyle güzel ülkemizin gelisme ve kalkinmasina katkida bulunmaya devam edecektir. Bu duygu ve düsüncelerle, KARDEMIR’in ve Karabük’ün 86. kurulus yildönümünü en kalbi duygularimla kutluyor, 14 Mayis seçimlerinin de ülkemize ve sehrimize hayirli olmasini diliyor, tüm hemsehrilerimize saglik ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA