Haber Arşivi

DAK Ekibinden 7 Kilometrelik Gece Yürüyüsü

Eskisehir Dorlion Arama Kurtarma Dernegi (DAK) ekipleri, Kent Ormaninda 7 kilometrelik gece yürüyüsü yapti.

2 Nisan 2023 Pazar   15:10:49

Tepebasi'ndan Küçük Üreticiye Sivi Gübre Destegi

Eskisehir Tepebasi Belediyesi, bölgede üretim yapan çiftçilere katki saglamak amaciyla çalismalarina devam ederken, simdi de küçük üreticiler için sivi gübre destegi verecek.

2 Nisan 2023 Pazar   15:08:19

Türkiye'nin mega projeleri açılış için gün sayıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin dört bir yanında mega projelerin hayata geçirileceğini belirterek, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Yeni Zigana Tüneli, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı ve AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın hizmete alınmasıyla ülkenin ulaşımın tüm modlarında üst sıralara taşınacağını söyledi.

2 Nisan 2023 Pazar   15:07:06

Rusya, Ukrayna'nin Kostiantynivka Sehrini Vurdu Açiklamasi 6 Ölü, 8 Yarali

Rusya’nin, Ukrayna’nin Donetsk bölgesine bagli Kostiantynivka sehrini hedef aldigi saldirida 6 sivil hayatini kaybetti, 8 sivil de yaralandi.

2 Nisan 2023 Pazar   15:05:50

Balikesir'de Toplu Iftar Gelenegi Devam Ediyor

Balikesir Burhaniye merkez ve kirsal mahallerinde pandemi döneminde aksayan toplu iftar gelenekleri birlik beraberlik ve kardesligi pekistirmeye devam ediyor. Ilçeye bagli Karadere köyünde muhtar Ramazan Koç’un düzenledigi iftar yemegi de yüzlerce vatandasi bulusturdu.

2 Nisan 2023 Pazar   15:05:49

Elazig'da Çati Yangini, Büyümeden Söndürüldü

Elazig’da bir binanin çatisinda çikan yangin, itfaiye ekipleri tarafindan büyümeden kontrol altina alinarak söndürüldü.

2 Nisan 2023 Pazar   15:05:21

Baskan Ataç, Iftarda Beylikovalilar Ile Bulustu

Eskisehir Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, Beylikoca ve Köyleri Sosyal Kültür Dayanisma Dernegi (BEY-DER) için düzenlenen iftar yemegine katildi. Baskan Ataç, “Insanlarimiz yan yana, omuz omuza olsun istiyoruz. Çünkü artik ayrismaktan gina geldi, bunu sonlandiralim. Eskisehir’den bunun örnegini verelim” dedi.

2 Nisan 2023 Pazar   15:05:20

Yapay Zeka Ile Olusturulan Modül Dünya'da Bir Ilk Oldu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Akkoyun ve çalisma arkadaslari Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Bayram ile Artvin Çoruh Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Mert Yesilkanat tarafindan, makine ögrenmesi kullanarak tesir kesitlerini çevrimiçi hesaplamaya imkan saglayan bir hesaplama modülü olusturuldu. Modül, gerçeklestirilen çalismalar arasinda Dünya’da bir ilk oldu. Ayrica çalisma grubu üyelerinden Prof. Dr. Serkan Akkoyun ve Doç. Dr. Cafer Mert Yesilkanat tarafindan, "Estimation of fission barrier heights for even-even superheavy nuclei using machine learning approaches” isimli çalisma ilgili alanda öncü sonuçlar elde etti.

2 Nisan 2023 Pazar   15:05:19

Burhaniye'de Kovan Hirsizlari, Aricilari Tedirgin Etti

Balikesir Burhaniye’de bahar aylarinin gelmesi ile birlikte ari kovanlarinda bakim çalismalari önem kazanirken, yasanan hirsizlik olaylari halki tedirgin etmeye devam ediyor. Son günlerde 100’e yakin ari kovaninin çalindigini anlatan Balikesir Aricilar Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Dokuz, denetimlerin artirilmasini istedi.

2 Nisan 2023 Pazar   15:04:49

Erzurum'da Mehmetçik, 33 göçmeni donmaktan kurtardı

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giren 33 kaçak göçmen yürüyerek aşmak istedikleri dağda tipiye tutuldu. Mehmetçik donmak üzere olan kaçak göçmenleri bulup, karakola getirerek hayatlarını kurtardı. Kaçak göçmenler, sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.

2 Nisan 2023 Pazar   15:03:29

Gida Enflasyonunu Engelleyen Tahil Koridoru'nun Faydasi En Çok Az Gelismis Ülkelerde Görüldü

Türkiye Ürün Ihtisas Borsasi (TÜRIB) Genel Müdürü Ali Kirali, Tahil Koridoru’nun üçüncü kez uzatilmasinin hem Türkiye’deki hem de dünyada tahil fiyatlarinda asagi yönlü baski olusturdugunu ve gida enflasyonunu ciddi sekilde önleyici etkisi oldugunu ifade ederek, “Arz güvenligi, Orta Dogu ve Afrika ülkelerinde çok ciddi gida sorunu olusturabilecek bir noktaya gelmisti. Bu nedenle Birlesmis Milletlerin de Türkiye’nin arabuluculugu ile bu anlasmaya varildi. En büyük faydayi da az gelismis ülkeler gördü” dedi.

2 Nisan 2023 Pazar   14:56:19

Elazig'da Asiri Yagislar Sonrasi Köy Yolu Yarildi

Elazig’da etkili olan yagislar sonrasi köy yolunda çökme ve yarilmalar meydana geldi.

2 Nisan 2023 Pazar   14:55:49

Çocugunuz Kelimeleri Tekrarliyorsa Dikkat

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Saglik Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Dr. Ögr. Üyesi Elif Abanoz, 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü nedeniyle açiklamalarda bulundu.

2 Nisan 2023 Pazar   14:52:49

Erdek'te Caretta Caretta Kiyiya Vurdu

Balikesir’in Erdek ilçesinde sahile cansiz deniz kaplumbagasi caretta caretta vurdu.

2 Nisan 2023 Pazar   14:50:19

'Yigit Düstügü Yerden Kalkar' Dedi, Isinin Basina Geçti Açiklamasi Selçuklu Ve Osmanli Motiflerini Ahsaba Isliyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan "Yigit düstügü yerden kalkar" diyerek isinin basina yeniden geçen ahsap oyma ustasi Halil Maraslioglu, Selçuklu döneminden günümüze uzanan ahsap sanatini yasatmaya devam ediyor.

2 Nisan 2023 Pazar   14:49:49

Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun seccade saygısızlığına tepki: Talimatı Pensilvanya'dan alıyorlar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Bağcılar'da yapımı tamamlanan 97 tesisin açılış töreninde konuştu. 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabı ile basmasına sert tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Birileri seccadenin üzerine ayakkabılarıyla basabilir. Talimatı Pensilvanya'dan alıyorlar. Onlara göre meşrudur, yapabilirler." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Başkan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu şimdiye kadar açıklayabildi mi? Hadi açıkla... Demirtaş'ı serbest bırakacakmış, teröristbaşını serbest bırakacakmış." diye konuştu.

2 Nisan 2023 Pazar   14:45:12

Gürsu Belediyesi Ramazan Bereketini Evlere Ulastiriyor

Gürsu Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü düzenli olarak yaptigi gida yardimlarini ramazan ayinda da hiz kesmeden sürdürüyor. Evlere ulasan gida kolileri, ihtiyaç sahibi olan ailelere ulastiriliyor.

2 Nisan 2023 Pazar   14:43:49

Bakan Yardımcısı Ersoy: Seccade skandalı değerlerimize mesafesini gösterdi

Katıldığı bir iftar programının ardından yerde sereli seccadeye basarak poz veren; sonra da “üzgün” olduğunu söyleyen 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir tepki de Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’dan geldi. Bakan Varank, Halkının değerlerine bu kadar yabancı bu insanlar ülkeyi yönetecek olsa o değerlere saygı duyup onları gözetir mi? “ derken İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy “Hadi sen görmedin inandık ta orada bulunan kimse de mi görmedi. Bu fotoğraf karesi; orada bulunan herkesin değerlerimizden ne kadar uzaklaştığının bir göstergesi” dedi.

2 Nisan 2023 Pazar   14:42:02

Kayseri'nin Yeni Yollarina 1,5 Milyar TL'lik Yatirim

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 4 yillik baskanligi sürecinde Kayseri’de ulasilabilir bir kent olma vizyonuyla yaklasik 90 kilometrelik, yaklasik 1,5 milyar TL’lik yeni yol insa ederek ulasima ‘yol’ açti.

2 Nisan 2023 Pazar   14:32:21

Kadiköy'de Esi Tarafindan Öldürülen Hakim Topraga Verildi

Kadiköy’de tartistigi esi tarafindan biçaklanip üzerine kizgin yag dökülen hakim Heybeliada’da kilinan cenaze namazinin ardindan topraga verildi.

2 Nisan 2023 Pazar   14:32:20

Sanliurfa'da 1 Kisinin Öldügü Silahli Kavga Kameraya Yansidi

Sanliurfa’da iki grup arasinda çikan, 1 kisinin öldügü 1 kisinin de yaralandigi silahli kavga ani güvenlik kamerasina yansidi.

2 Nisan 2023 Pazar   14:32:19

Mardin Kalesi'nin Çevresi Kayalardan Temizlenecek

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas baskanliginda, “Mardin Kalesi Kaya Islah Projesi” degerlendirme toplantisi yapildi.

2 Nisan 2023 Pazar   14:31:49

Dilovasi Belediyesi'nden Firinlara Ramazan Denetimi

Dilovasi Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri Ramazan ayinda ekmek firinlarini siki takibe aldi.

2 Nisan 2023 Pazar   14:26:49

Aydin'da Kuvvetli Rüzgar Ve Firtina Uyarisi

Meteorolojiden yapilan açiklamaya göre Aydin genelinde yarindan itibaren rüzgarin kuvvetli ve firtina seklinde esmesi bekleniyor.

2 Nisan 2023 Pazar   14:26:48

Otizmli Çocuklara Vosvos Konvoyu

Bursa Büyüksehir Belediyesi, Bursa Otizm Dernegi ve ’Vos Garage 16’ grubunun geleneksel hale getirdigi farkindalik konvoyu ile otizme dikkat çekildi. Otizmli çocuklar ve aileleri, süslenen vosvoslarla sehir turu atti.

2 Nisan 2023 Pazar   14:26:21

 1  2  ...  8  9  10  ...  21  22