Balikesir'de Toplu Iftar Gelenegi Devam Ediyor

Balikesir Burhaniye merkez ve kirsal mahallerinde pandemi döneminde aksayan toplu iftar gelenekleri birlik beraberlik ve kardesligi pekistirmeye devam ediyor. Ilçeye bagli Karadere köyünde muhtar Ramazan Koç’un düzenledigi iftar yemegi de yüzlerce vatandasi bulusturdu.

Balikesir'de Toplu Iftar Gelenegi Devam Ediyor
Pek çok kirsal mahallede iftar sofralarinda oruçlar hep birlikte açiliyor. Ilçeye 15 kilometre uzakliktaki Karadere köyünde hazirlanan yemekler köy kahvehanesinde ikram edildi. Sinilere konan çesit çesit yemekler mahalle sakini gençler tarafindan servis edilirken, ezanin okunmasi ile birlikte oruçlar açildi, Imam Hulusi Aydogdu da yemek duasi yapti.

Iftar yemegine katilan emekli imam Ali Osman Aydogdu, “Köylüler bu aliskanliklarini iftar programlarini devam ettiriyorlar. Köylüler her zaman bu davetlere icabet ediyorlar. Köydeki iki mahallenin ikisinde de iftar programlari devam ediyor. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Namik Kemal Gedikoglu da, “Onuncu iftarimizi Karadere köyünde yaptik. Muhtarimizin düzenlemis oldugu yemege katildik. Geleneksel olarak bunlarin devam etmesi, bu kültürümüzün yasatilmasi çok güzel. Muhtarimiza ve katilimcilara tesekkür ediyorum” dedi.

Muhtar Ramazan Koç ise, “Iftar gelenegini her yil yaptigimiz gibi bu yilda yasattik. Bütün misafirlerimize tesekkür ediyoruz. Dedelerimizden devir aldigimiz gelenegi sürdürüyoruz” diye konustu.

Metin Bilgiç de, ”Biz de iftara katildik. Vesile olanlardan Allah razi olun. Allah, kabul etsin. Allah tekrarini nasip etsin” dedi.

Hamdi Mengi ise “Karadere köyünde iftara davetliydik. Güzel bir ortam olustu. Allah kabul etsin. Insallah, bir dahaki seneye de ömrümüz olur gene katiliriz” dedi.

Kaynak: İHA