ABD'de Evinin Zilini Çalan Siyahi Çocugu Vuran Zanli Kefaletle Serbest Birakildi

ABD’de yanlis evin zilini çalan 16 yasindaki siyahi çocugu silahla vuran 84 yasindaki ev sahibi, 200 bin dolarlik kefaletle serbest birakilirken, mahkemede suçsuz oldugunu savundu.



ABD’nin Missouri eyaletinde kardeslerini arkadasinin evinden almaya gittigi sirada yanlis zili çaldigi için 16 yasindaki siyahi Ralph Yarl’i vurarak yaralayan ve ardindan gözaltina alinan 84 yasindaki ev sahibi Andrew Lester hakim karsisina çikarildi. Lester, çikarildigi mahkemede hakkindaki birinci derece saldiri ve silahli suç eylemi suçlamalarini reddederek, suçsuz oldugunu savundu. Lester, daha sonra 200 bin dolarlik kefaletle serbest birakildi. Davadaki bir sonraki durusmanin 1 Haziran’da yapilmasi bekleniyor.

Savcilar yaptigi açiklamada, "Suçlamalar yapilmis olsa da, bu aktif bir sorusturma olmaya devam ediyor. Bu davada mevcut olan tüm kanitlari toplamak için kolluk kuvvetleriyle çalismaya devam ediyoruz” dedi.

Lester, hakkindaki suçlamalardan suçlu bulunmasi halinde ömür boyu hapis cezasi alabilir.

Siyahi çocuk 2 kez vurulmustu

Kansas City’de 13 Nisan’da yasanan olayda, Yarl, kardeslerini arkadasinin evinden almaya gittigi sirada yanlis zili çalmis, ev sahibi Lester de Yarl’i basindan ve kolundan vurarak yaralamisti. Lester, ilk ifadesinde, Yarl’i vurdugunu kabul etmis, "evine girilmeye çalisildigi düsüncesiyle 2 el ates ettigini" söylemisti. Olayin ardindan gözaltina alinan Lester, 16 Nisan’da serbest birakilmis, dün hakkindaki suçlamalarin ardindan yeninden gözaltina alinmisti. Lester’in serbest birakilmasi ise protestolara neden olmustu. Yarl ise 16 Nisan’da hastaneden taburcu edilmisti.

Savcilar, saldirinin "irkçi motivasyonlarla" gerçeklesmis olabilecegini belirtmis fakat Lester’e nefret suçu yöneltilmemisti.
Kaynak: İHA