Edirne'deki Camiler Kadir Gecesi'nde Doldu Tasti

Mimar Sinan’in ustalik eseri Selimiye Camii basta olmak üzere kentteki diger camiler Kadir Gecesi dolayisiyla doldu tasti.

Edirne'deki Camiler Kadir Gecesi'nde Doldu Tasti
11 ayin sultani Ramazan ayinin Kadir Gecesi ile taçlandigi bu mübarek geceyi ibadet ederek geçirmek isteyen vatandaslar camilerin yolunu tuttu. Selimiye Camii’nde restorasyon çalismalarinin devam etmesi nedeniyle vatandaslar kismi olarak ayrilan bölümlerde namaz kildi. Balkanlar ve Türkiye’nin birçok noktasindan gelen vatandaslar, Selimiye basta olmak üzere Eski Cami, Üç Serefeli ve Dar-ül Hadis camilerine akin etti.

Kadir Gecesi programi Kur’an-i Kerim tilaveti ve mevlit okunmasi ile basladi.

Birbirinden güzel ilahilerin de söylendigi programda vatandaslar duygu dolu anlar yasadi. Programin ardindan yatsi ezaninin okunmasi ile birlikte Teravih Namazi kilindi.

’Sakal-i Serif’i görebilmek için birbirleriyle yaristilar’

Hz. Muhammed’in Sakal-i Serif-i de Kadir Gecesi dolayisiyla ziyarete açildi. Ibadet ve ziyaret için camilere akin eden binlerce vatandas Hz. Muhammed’in emaneti Sakal-i Serif’i görebilmek için siraya girdi. Cep telefonlariyla Sakal-i Serif’i çekmek ve dokunabilmek için siraya giren cemaat birbiriyle yaristi.

Erzincan’dan gelen Hatice Çukur, Eski Cami’de ziyarete açilan Sakal-i Serif’i gördügünü ve çok duygulandigini söyledi.



“Duygulanmamak mümkün mü?”

Duygulanmamanin mümkün olmadigini belirten Adem Çukur, 11 ayin sultani Kadir Gecesi’nin en kutsal gecelerden birisi oldugunu vurguladi. Çukur, tüm Islam âleminin kandilini kutladi.

Diger vatandaslarda bin aydan daha hayirli olan Kadir Gecesi’ne ulastiklari için çok mutlu ve huzurlu olduklarini belirterek, bütün Müslüman aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik etti.
Kaynak: İHA