Kirikkale'de 7'Den 70'E Herkes Camilere Akin Etti Açiklamasi Kadir Gecesi Dualarla Idrak Edildi

Kirikkale’de "bin aydan daha hayirli" oldugu kabul edilen Kadir Gecesi’nde camileri dolduran 7’den 70’e her yastan vatandas, namaz kilip dua etti.

Kirikkale'de 7'Den 70'E Herkes Camilere Akin Etti Açiklamasi Kadir Gecesi Dualarla Idrak Edildi
Islam alemi için büyük önem tasiyan Kadir Gecesi’nde camileri dolduran vatandaslar, Ramazan ayinin 27’nci gecesi olan bu mübarek geceye kavusmanin sevincini yasadi. Kirikkale Nur Camii’ne gelen 7’den 70’e kadin, erkek, çocuk binlerce vatandas el açarak dua etti. Geceye özel camide düzenlenen programda, Il Müftüsü Hasan Hayri Yasar tarafindan vaaz verildi.

Yatsi namazinin eda edilmesinin ardindan teravih namazina geçildi. Vatandaslarin birçogu ise caminin avlusunda namaz kildi. Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince cami çikisinda vatandaslara uyusturucu ile mücadele ile ilgili bilgilendirici brosürler dagitildi.

Veli Ates, "Islam aleminin Kadir Gecesi mübarek olsun. Cenab-i Hakk Müslümanlara, Islam alemine ve tüm insanliga bu gece vesilesiyle hidayet nasip eylesin. Birlik beraberligimiz daim olsun insallah. Rabbim hayirlara vesile eylesin. Ülkemiz, milletimiz ve Islam aleminin gecesi mübarek olsun" dedi.

Malatya’dan geldigini ifade eden depremzede Gülten Evren, yeniden köyüne döneceklerini belirtti.

Damla Ercan ise, Kadir Gecesi’nin dualarin kabul edildigi bir gün oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA