Golf Dondurma Kahramanmaras Fabrikasi Yeniden Üretimde
Golf Dondurma’nin en begenilen dondurma markasi ‘Golf Marasim’in üretildigi Kahramanmaras tesisleri 6 Mart tarihi itibariyle yeniden üretime geçti. Depremden sonra hem çalisanlarinin hem de bölge halkinin hizmetine açilan fabrikada 173 kisiye dogrudan, yüzlerce üreticiye de dolayli olarak is imkani saglaniyor.

Üst üste yasanan depremlerle sarsilan Türkiye, deprem bölgesindeki üretim bantlarinin yeniden çalismasi ile yaralarini sarmaya basladi.
Türkiye’nin en sevilen dondurma markalarindan Golf Marasim’in üretim merkezi Golf Dondurma Kahramanmaras fabrikasi da yeniden üretime basladi.
2014 yilindan bu yana Kahramanmaras bölgesinden temin ettigi keçi sütü ve çevre bölgelerden temin edilen sahleple Golf Marasim’in üretildigi tesis, 173 kisiye dogrudan, yüzlerce üreticiye de dolayli olarak istihdam sagliyor.
Deprem sonrasi, basta çalisanlarin ihtiyaçlarinin karsilanmasi olmak üzere hizli bir planlama yaparak fabrikayi üretime açtiklarini kaydeden Golf Dondurma Kahramanmaras Fabrika Müdürü Emin Yildirim, “Fabrikada ciddi bir hasar olusmadi ama maalesef dört kiymetli çalisma arkadasimizi kaybettik. Depremin ilk gününden itibaren kriz yönetim ekibimiz hem çalisma arkadaslarimizin hem de bölge halkinin ihtiyaçlarina yönelik hizla aksiyon aldi. AFAD ve yerel otoritelerle isbirligi içinde çadir, konteyner ve gerekli malzemelerden olusan yardim malzemelerini hizla bölgeye yönlendirdik. Fabrikamizin enerji altyapisini onararak jeneratörler araciligiyla elektrik sorununu çözdük. Fabrikayi ve bahçesinde kurulan çadirlari çalisanlarimizin ve yakinlarinin kullanimina açtik. Fabrika mutfagimiz, çalisanlarimizin ve ailelerinin yeme içme ihtiyacini karsilamak için hizla çalisti. Çalisma arkadaslarimiza güvenli barinma imkani saglamak için çadirlarin yerini konteynerlar aldi. Yardimlar bölgeye ulasip bir nebze olsun normallesme baslayinca biz de üretime kaldigimiz yerden devam etme karari aldik. Çünkü yaralarimizi gerçek anlamda ancak üreterek sarabiliriz. Fabrika çalistikça daha fazla insana as ve is saglayacak. Bu zor günleri de ancak birlik beraberlik içinde, kenetlenerek asacagiz” seklinde konustu.
Duygu yüklü yeni reklam filmi, Kahramanmaras’a saygi
Golf’ün Marasim için çekilen son reklam filmi de, mesaji ve duygusu ile dikkat çekti. Kahramanmaras’in bir dag köyünde çekilen reklam filmi, “Adimizin ‘Marasim’ olmasi tesadüf degil. Biz bu sehrin havasini, suyunu, agacini, yesilini, mavisini, insanini, tadini, her seyini sevdik. Ayni sevgiyle simdi de gelecegi, eskisinden çok daha güzel yeni günleri insa etmek için üretmeye devam ediyoruz. Biz hep buradayiz, biz buraliyiz” mesajini veriyor.
