Doga Tutkunu Altan, 36 Yildir Daglardaki Verimsiz Agaçlari Asilayarak Verimli Hale Getiriyor

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde yasayan Önder Altan, 36 yildir dogada kendiliginden büyüyen verimsiz yaban agaçlarini asilayarak verimli hale getiriyor.

Doga Tutkunu Altan, 36 Yildir Daglardaki Verimsiz Agaçlari Asilayarak Verimli Hale Getiriyor


Çemisgezek ilçesinde yasayan 51 yasindaki Önder Altan, agaca ve dogaya olan tutkusuyla biliniyor. Altan her yil mart ayinda dogada zaman geçirerek, yaban agaçlarini yarma kalem asi yöntemiyle asiliyor. Dagdaki verimsiz agaçlari verimli hale getiren Altan, asiladigi agaçlari zaman zaman da kontrol ediyor. Ekonomik anlamda bir talepte bulunmayan 2 çocuk babasi Önder Altan, firsat buldukça kendisinden yardim isteyen çiftçilerinde bahçelerinde asilama çalismalari yürütüyor.

Bir agaç yetistirmenin bir evlat yetistirmek gibi önemli oldugunu belirten Önder Altan, yabani agaçlarinin meyve verdigini görünce mutlu oldugunu söyledi.

Amacinin verimsiz agaçlari verimli hale getirmek oldugunu aktaran Altan, “Agaç sevdasi bende 15 yasinda basladi.

Su an 51 yasindayim. Herkesin nasil spor ya da farkli aktivitelere ilgisi varsa benimde agaçlara ilgim var. Ben henüz 15 yasindayken yan mahallemizde rahmetli Haci Yalçin amcamiz vardi. Bahçemize asi yapmaya geldiginde onu izledim ve agaç asilama isine merak duydum. Daha sonra Haci Yalçin amcadan asilama isini ögrencim. Bu is bana ciddi anlamda huzur veriyor. Imkanim olsa günümün tamamini dogada geçiririm. Asiladigim agaçlar meyve verince çok daha fazla mutlu oluyorum. Sonuçta Insanlar, dogadaki canlilar faydalaniyor. Bu isleri yaparken herhangi bir ekonomik bir gelir beklentisi içerisinde degilim. Doga faydalaniyor ve güzellesiyor” dedi.

Kaynak: İHA