Edirne'de 'Senfoni Ile Ilahiler' Konseri

Edirne Devlet Türk Müzigi ve Rumeli Müzikleri Toplulugu ile Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrasi tarafindan "Senfoni ile Ilahiler" konseri gerçeklesti.

Edirne'de 'Senfoni Ile Ilahiler' Konseri
Edirne Devlet Türk Müzigi ve Rumeli Müzikleri Toplulugu ile Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrasinca "Senfoni ile Ilahiler" konseri coskuyla gerçeklesti. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçeklesen konserde Merkezi’nde Rektör Yardimcisi ve Balkan Senfoni Orkestrasi Sefi Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in sefliginde ve Yildiray Öztürk sanat yönetmenligi yapti.

Konserde Konya Türk Tasavvuf Müzigi Toplulugu semazenleri de sema gösterisi yapti, solistler Öztürk, Gökçe Bahar Bahçe ve Halil Erseven tarafindan, "Ali almis sancagini eline", "Sordum sari çiçege", "Ben yürürüm yane yane", "Sol cennetin irmaklari" ve "Ilim ilim bilmektir" gibi güftesi Yunus Emre’ye ait ilahiler seslendirildi.

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskan Yardimcisi Sayit Yusuf, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Disisleri Bakanligi Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Sezai Irmak, Edirne Valisi Kürsat Kirbiyik’in esi Dilek Kirbiyik, kurum müdürleri, akademisyenler ve vatandaslarin katildigi konserde orkestra ve solistleri uzun süre ayakta alkislandi.
Kaynak: İHA