Engelsiz Gençlik Ve Yasam Merkezinde Hafriyat Alimina Baslandi

Isparta Belediyesinin engellilerin spor, sanat ve sosyal hayatta daha çok yer almalarini saglamak amaciyla Emre Mahallesi Spor Kompleksi yaninda hayata geçirecegi Engelsiz Gençlik ve Yasam Merkezi Projesi için çalismalar basladi. Projenin uygulanacagi alanda insaat için hafriyat alimina baslandi.

Engelsiz Gençlik Ve Yasam Merkezinde Hafriyat Alimina Baslandi
Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in göreve gelmesinin ardindan sehre birçok proje ve yatirim kazandiran Isparta Belediyesi, yeni projelerini hayata geçirmek için çalismalarini sürdürüyor. Bu projelerden birisi de sehirdeki engellilerin spor, sanat ve sosyal hayatta daha çok yer almalarini saglamak amaciyla Engelsiz Gençlik ve Yasam Merkezi Projesi. Her türlü engel grubuna hitap edecek terapi egitim ve sosyal aktiviteye ev sahipligi yapacak 8.560 metrekare insaat alanina sahip merkezin ihalesi 110 milyon 990 bin 936 TL + KDV bedelle gerçeklestirildi.

Ihale sürecinin tamamlanmasinin ardindan yüklenici firmaya yer teslimi yapildi. Yüklenici firma, insaatin yapilacagi Emre Mahallesi Spor Kompleksi yanindaki alanda hafriyat çalismalarina basladi.

Hafriyat aliminin ardindan Engelsiz Gençlik ve Yasam Merkezi Projesi’nin temeli atilacak.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, engelli vatandaslarin zorluk çekmeden hayatlarini sürdürebilmelerine yönelik çalismalarini araliksiz sürdüklerini belirterek, Engelsiz Gençlik ve Yasam Merkezinin tüm engelli bireylere hayirli olmasi temennisinde bulundu. Baskan Basdegirmen, engelli bireylerin spor, sanat ve sosyal hayatta daha çok yer almalarini saglamak amaciyla Engelsiz Gençlik ve Yasam Merkezi Projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Engelsiz Gençlik ve Yasam Merkezi, 12 adet Atölye ile 20 adet Toplu ve Bireysel Egitim Odalari, Aile Danismanligi Birimleri, 0-7 Yas Egitim Birimleri, Hidroterapi Havuzlari, Kapali Spor ve Fitness Salonlari gibi çok sayida özelligi bünyesinde barindiriyor.
Kaynak: İHA