Yozgat'ta Türk Polis Teskilatinin 178. Yildönümü Kutlandi

Yozgat’ta Türk Polis Teskilatinin kurulusunun 178. yildönümü dolayisiyla sehitlikte tören düzenlendi.

Yozgat'ta Türk Polis Teskilatinin 178. Yildönümü Kutlandi
Yozgat Il Emniyet Müdürü Kenan Saban Süzgün ve Yozgat Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM) Müdürü Zafer Kisi’nin Atatürk heykeline çelenk sunmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Kur’an-i Kerim okunup dua edilmesinden sonra katilimcilar sehit mezarlarini ziyaret ederek karanfil birakip dua etti. Törene jandarma teskilati mensuplari, POMEM ögrencileri, kurum ve kurulus müdürleri ile sehit ve gazi yakinlari katildi.



Türkiye Cumhuriyetin köklü çinari polis teskilatinin 178. yildönümünü kutladiklarini söyleyen Yozgat Il Emniyet Müdürü Kenan Saban Süzgün, “Biz omuzlarimizdaki yükün farkindayiz. Emri bir zümreden degil, kanundan, üstlerimizden, amirlerimizden ve sivil iradeden alan sorumluluk bilinci ile proaktif polisligin geregini yerine getiren saygin bir teskilatiz” dedi.



Devleti devlet yapan unsurlarin çagin gereklerine göre degismekte oldugunu da ifade eden Süzgün, “Çagimizda devleti devlet yapan iki önemli unsur vardir. Birisi insan kaynagi digeri teknoloji hamlesidir. Çok sükür devletimiz ulusal teknoloji hamlesinde çok ileri bir seviyede. Ikincisi insan kaynagidir. Sehadetle, canini budaktan sakinmayan bu kutsal topraklar için bayragi, ezani, milli ve manevi degerleri için toprakta yatan aslanlarimizdir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA