Kayseri Büyüksehir, Otobüs Filosunu Gençlestiriyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin ulasim konforunu arttirmak amaciyla Kayseri Ulasim A.S. filosuna 12 adet körüklü otobüsü ekledi. Büyüksehir’in otobüs filosunda, ömrünü tamamlayip hizmetten çekilen ve yeni alinan araçlar ile mevcut filonun yas ortalamasi 13’ten 11’e düserken, 18 metrelik araç filosunun yas ortalamasi 11’den 5’e düstü.

Kayseri Büyüksehir, Otobüs Filosunu Gençlestiriyor
Kayseri’yi, altyapi, sehirlesme, tarim ve hayvancilik, egitim, saglik, spor ve turizm gibi hemen her alanda daha da ileriye tasimak amaciyla çalismalarini araliksiz sekilde sürdüren Baskan Büyükkiliç yönetimindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, ulasim alaninda önemli adimlar atiyor. Bu çerçevede, Büyüksehir Belediyesi’nin yeni aldigi ve filosunu gençlestirdigi 12 adet körüklü otobüs teslim alindi. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Ulasim agi çerçevesinde bir yandan gelisip, genislerken, bir yandan da Kayseri’mizde yeni yollar açmakta, mevcut yollarimizda da yenileme ile genisletme dokunuslarini da hem demir yolu konusunda hem de kara yolu konusunda ivedilikle yapmaktayiz. Yaptigimiz çalismalarla Kayseri’mizde güvenli, konforlu ve hizli ulasim saglamayi hedeflerken, bu hedeflerimize de sükürler olsun ulasmaktayiz” dedi.

Büyükkiliç, ulasim filosuna 18 metre uzunlugunda alçak tabanli 12 adet yeni körüklü otobüs ekleyen Büyüksehir Belediyesi’nin yüksek kapasiteli, konforlu, engelli dostu otobüsleri ile ulasim filosunu da gençlestirdigini kaydederek, “12 tane körüklü otobüsümüz, her biri 150 kisi tasiyabilen, hem çevreciligi ile hem engelli dostu anlayisiyla, konforuyla, ergonomik bakis açisiyla ve tabi ki yenilikle vatandaslarimiza hizmet yolundadir.. Yenilenen ulasim filomuzla hizmetin kalitesini arttirip, yas ortalamasini da asagiya çekmek suretiyle Kayseri’mize yakisan bir sekliyle hizmet vermeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Ömrünü tamamlayip hizmetten çekilen ve yeni alinan araçlar ile mevcut filonun yas ortalamasi 13’ten 11’e düserken, 18 metrelik araç filosunun yas ortalamasi 11’den 5’e düstü. Bu çerçevede, Büyüksehir Belediyesi tarafindan 12 adet 18 metrelik otobüs teslim alinarak filoya dâhil edildi. 141 ve 155 yolcu kapasiteli, engelli dostu, alçak tabanli, iç ve dis kamera sistemi ile güvenli yolculuk, Yolcu Bilgilendirme Sistemi, teknolojik donanimlar ve klima sistemi ile yolcu konforunu arttiracak olan yüksek kapasiteli araçlar, resmî islemler ve plaka islemleri tamamlandiktan sonra yolculara hizmet vermeye baslayacak.
Kaynak: İHA