Kilis'te Depremden Sonra Marul Ve Maydanoz Hasadi Basladi

Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerden etkilenen illerden olan Kilis’te, çiftçiler marul ve maydanoz hasatlarina basladi.

Kilis'te Depremden Sonra Marul Ve Maydanoz Hasadi Basladi
Deprem sonrasi hayatin normale basladigi Kilis’te çiftçiler tarlalarina ektikleri marul, maydanoz gibi yesilliklerin tohumlarini 3 aylik süreç sonrasi hasada basladi.

Hasat ile ilgili bilgi veren Kilis Ziraat Mühendisler Odasi Baskani Güven Özdemir, "Hayatin normallesmeye basladigi ilimizde deprem bölgesinde çiftçiler üretimleri devam ediyor. Deprem sonrasi yaralar sariliyor. Kilis’te her sartta üretime devam ediyoruz" dedi.



Deprem sonrasi yesillik fiyati düstü

Özdemir, deprem sonrasinda yesillik fiyatlarinda düsüs oldugunu belirterek, "Deprem sonrasi yesillikte fiyatlar düstü, talepler azaldigi için satislar agirlasti ve bu da tarlada fiyatlarin düsürmesine neden oldu. Marketlere gidince fiyat artislari halen devam etmektedir. Tarlada marul fiyatlari 7 TL 50 kurus iken marketlerde 15 TL yani yüzde yüz fark var. Deprem öncesi fiyatlar tarlada 10 TL iken deprem sonrasi 7 TL 50 kurus oldu’’ oldu.

Çiftçi Mahmut Tiryaki ise "Marul ve maydanoz hasadina basladik. Fiyatlarimiz makul, çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Pazarlar ve marketler arasinda fiyat uçurumu var gönül isterdi bizden çikan ucuz fiyata tüketicilerde yararlansin’’ diye konustu.

Kaynak: İHA