VASKI Ekipleri Konteyner Kentte Çalismalarini Sürdürüyor

Kahramanmaras merkezli depremin ardindan Malatya’da depremden etkilenen vatandaslar için kurulan Beydagi konteyner kenti, Van Valiliginin koordinasyonunda bastan asagi yenilendi.

VASKI Ekipleri Konteyner Kentte Çalismalarini Sürdürüyor
Van Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (VASKI) tarafindan uzun zamandir kullanilmayan ve büyük ölçüde Elazig depremi için sökülüp götürülen konteyner kenti yeniden ayaga kaldirdi. Yaklasik 2 bin konteyner kapasiteli ve binlerce afetzede vatandasa ev sahipligi yapan Beydagi konteyner kentinde VASKI ekipleri yogun bir çalisma yürütüyor. Konteyner kentin kurulumu ve altyapisi basta olmak üzere tüm eksiklerini büyük bir titizlikle tamamlayan ekipler, birlik beraberlik ve dayanisma içerisinde yaralarin en kisa sürede sarilmasi için var gücüyle çalisiyor. Depremden etkilenen vatandaslara daha rahat bir barinma ortami olusturmak için geceli gündüzlü yogun bir mesai harcaniyor.

Ayrica, yüzlerce konteynerin yer aldigi Yesilyurt ilçesindeki konteyner kentte; egitim alanlarindan saglik hizmetlerine, çocuklarin hosça vakit geçirecegi alanlardan çay ocagina kadar birçok hizmet Van ekiplerince saglaniyor.
Kaynak: İHA