Giresun'dan Deprem Bölgesine Yardim Kampanyasi Devam Ediyor

Giresun’dan deprem bölgesine yardim kampanyalari devam ediyor. Giresun’dan "Türkiye Için Iyilik Vakti" sloganiyla baslatilan yardim kampanyasinda toplanan 8 tir deprem bölgesine gönderildi.

Giresun'dan Deprem Bölgesine Yardim Kampanyasi Devam Ediyor
Giresun Il Müftülügü öncülügünde hayirseverlerin destegiyle hazirlanan yardim tirlari, dualarla depremden etkilenen sehirlere ugurlandi.

Giresun’un tek yürek oldugunu belirten Giresun Il Müftüsü Ramazan Topcan, yardim kampanyasinin devam edecegini bildirdi. Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi’nin baslattigi yardim kampanyasina büyük bir teveccüh oldugunu belirten Il Müftüsü Topcan, “Muhterem Baskanimizin talimatini aldigimiz günden itibaren sahada olmaya çalistik. Din görevlisi arkadaslarimiz bizzat deprem bölgelerinde enkaz altindaki kardeslerimizi çikarma telasinda iken, diger taraftan TDV’nin görevlileri ve gönüllüleri olarak sahada depremzede kardeslerimize yardimci olmanin gayreti içerisinde olduk. Elhamdülillah, aldigimiz talimat neticesinde gida paketlerinin teminini sagladik. Bizde bugün bu talimati yerine getirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Bu imkâni bize lütfeden Yüce Rabbimize hamd ediyoruz” dedi.



Yardimlar camiler, Kur’an kurslari ve hayirseverlerin destegiyle hazirlandi

Camiler, Kur’an kurslari ve yardimsever vatandaslarin destegiyle gida kolilerinin hazirlandigini belirten Müftü Topcan, “Hayirsever vatandaslarimizin yardimina ne zaman basvursak, uzattigimiz el karsilik bulmustur. Alucra’dan Piraziz’e, Eynesil’den Dereli’ye tüm Giresun seferber olmustur. Kadinindan erkegine, gencinden ihtiyarina Giresunlu hayirsever kardeslerimizin göstermis oldugu hüsnü teveccühe Il Müftüsü ve TDV Giresun Subesi Baskani olarak çok tesekkür ediyorum. Giresun’un yardimsever tüm neferlerine dualar ediyorum. Biz bu tirlari muhabbetle doldurduk. Deprem sehitlerimize bu vesile ile bir kez daha rahmet, enkaz altindan çikardigimiz yarali kardeslerimize acil sifalar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA