Artvin'de 2 Kisinin Hayatini Kaybettigi Çig Bölgesinden Ilk Görüntüler

Artvin’de çig düsmesi sonucu 2 kisinin hayatini kaybettigi, 7 kisinin de yaralandigi bölgeden ilk görüntüler geldi.

Artvin'de 2 Kisinin Hayatini Kaybettigi Çig Bölgesinden Ilk Görüntüler
Artvin’de çig düsmesi sonucu hayatini kaybeden Türkiye Dagcilik Federasyonu Dag Kayagi Antrenörü Mustafa Tekin ve Dag Kayagi Antrenörü Necmi Can Öztoprak’in cansiz bedenleri ve yarali dagcilar çig bölgesinden indirildi.

Aralarinda “Dogadaki Insan” programinin sunucusu Serdar Kiliç’in da bulundugu Erzurumlu Dagcilik Kulübü üyeleri Ilçemiz Yaylalar Köyü’nde dag kayagi yapmak için tirmandiklari sirada üzerlerine çig düstü. Çig altinda kalan, Türkiye Dagcilik Federasyonu Dag Kayagi Antrenörü Mustafa Tekin ve Dag Kayagi Antrenörü Necmi Can Öztoprak hayatini kaybetti. Yaralilarinda bulundugu olayda, Jandarma ve AFAD ekipleri dagcilari kurtarmak için seferber oldu. Hava muhalefeti nedeniyle helikopter bölgeleye inemeyince, karadan Artvin AFAD, Erzurum AFAD, Erzurum JAK ve Yusufeli dagcilik kulübü üyeleri bölgeye gitti.

Araçla ulasim olmadigi çig bölgesinde ekipler kar üzerinden bölgeye ulasti. Gece geç saatlerde bölgeye ulasabilen ekipler, yarali dagcilar ve hayatini kaybeden dagcilari kizakli sedye yardimiyla Olgunlar mahallesine indirdi. Yarali dagcilar ambulansla Yusufeli Devlet Hastanesine kaldirilirken, hayatini kaybeden 2 dagci ise hastane morguna götürüldü.

Ulasimin zor oldugu bölgeden ise ilk görüntüler geldi.
Kaynak: İHA