Vali Yigitbasi Açiklamasi 'Depremzede Vatandaslar Kentte En Iyi Sekilde Agirlanacak'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, depremzede vatandaslari kentte en iyi sekilde agirlanacagini kaydederek, “Ancak elbette temennimiz her bir ailemizin memleketlerine, oradaki evlerine saglikli ve güvenli bir sekilde tekrar dönebilmeleri ve hayatlarina kaldiklari yerden devam edebilmeleri” dedi.

Vali Yigitbasi Açiklamasi 'Depremzede Vatandaslar Kentte En Iyi Sekilde Agirlanacak'
Vali Yigitbasi, Türkiye Insan Haklari ve Esitlik Kurumu Baskani Prof. Dr. Muharrem Kiliç ile birlikte depremden etkilenen vatandaslarin misafir edildigi Kredi ve Yurtlar Kurumu Tinaztepe ve Çigiltepe Ögrenci Yurtlarini ziyaret etti. Prof. Dr. Muharrem Kiliç ve beraberindeki heyet ile birlikte yurtlari ziyaret eden Vali Yigitbasi, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü yetkililerinden yurtlarda kalanlarin genel durumlari ile ilgili bilgi aldi.

“Tüm bu çalismalarimiz sürecek”

Depremzede vatandaslari gönüllü olarak psiko-sosyal faaliyetlerle destek olan ögrenci, kamu personeli ve diger çalisanlara da tesekkür eden Vali Yigitbasi, sunlari söyledi:

“Bu zorlu sürecin hep birlikte üstesinden gelecegiz. Su anda sehrimizde 13 binden fazla depremzede vatandasimizi misafir ediyoruz; barinma, yemek, giyim ve tüm diger ihtiyaçlarini, ilimizin tüm kurumlarini seferber ederek karsilasiyoruz. Yurtlarimiz tüm imkanlarini depremden etkilenen vatandaslarimiza açti. Ayrica gönüllülerimiz burada özellikle psiko-sosyal destek faaliyetlerinde büyük bir özveriyle çalismalarini sürdürüyor. Kadinlarimiz için sosyal faaliyet alanlari olusturduk, çocuklarimiz için yurtlarimizin birçok farkli noktasinda oyun parklari ve oyun alanlari hazirladik ve hepsi burada bir nebze olsun hos vakit geçiriyor. Tüm bu çalismalarimiz sürecek. Depremzede vatandaslarimizi sehrimizde en iyi sekilde agirlayacagiz ancak elbette temennimiz her bir ailemizin memleketlerine, oradaki evlerine saglikli ve güvenli bir sekilde tekrar dönebilmeleri ve hayatlarina kaldiklari yerden devam edebilmeleri. Burada emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA