Müteahhitlerin Gözalti Süresi 4 Güne Çikarildi

Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile depremin yasandigi 11 ilde islenen ‘Kasten öldürmenin ihmali davranisla gerçeklesmesi’, ‘taksirle öldürme’ ve ‘nitelikli dolandiricilik’ suçlarindaki 24 saat olan gözalti süresi 4 güne çikartildi. Bu düzenleme ile deprem sorusturmalari kapsaminda müteahhitlerin gözalti süreleri 4 gün olacak.

2 Mart Cuma günkü Resmi Gazete’de yayimlanan 128 sayili Olaganüstü Hal Kapsaminda Bazi Tedbirlerin Alinmasi Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesi’yle gözalti sürelerine iliskin düzenleme yapildi. 120 sayili Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerde hirsizlik ve yagma suçlarinda gözalti süresi 4 güne çikartilmisti. 128 sayili Cumhurbaskanligi kararnamesi ile bu suçlara ‘Kasten öldürmenin ihmali davranisla gerçeklesmesi’, ‘taksirle öldürme’ ve ‘nitelikli dolandiricilik’ suçlari da eklendi.

Müteahhitlere 4 gün gözalti

128 sayili Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile ‘Kasten öldürmenin ihmali davranisla gerçeklesmesi’, ‘taksirle öldürme’ ve ‘nitelikli dolandiricilik’ suçlarindaki gözalti süresinin 4 güne çikartilmasi ile deprem illerindeki Cumhuriyet Bassavciliklari tarafindan yürütülen sorusturmalarda müteahhitler, bina sahipleri, yapi sorumlulari ve binada imar planina aykiri degisiklik yaparlar hakkinda verilen gözalti kararlarinda süre 24 saatten 4 güne çikartilmis oldu.
Kaynak: İHA