Bos Vakitlerinde Tahta Oyuncaklar Yapan Tekstilci, Çocuklari Sevindiriyor

Denizli’de 27 yildir tekstil isiyle ugrasan isadami Erdogan Kizil, fabrikasinin bir bölümünde olusturdugu atölyesinde tahtadan oyuncaklar yapiyor. Yaptigi oyuncaklari çocuklara hediye eden Kizil, her meslegin altin bir bilezik oldugunu gelecek kusaklara aktarmayi hedefliyor.

Bos Vakitlerinde Tahta Oyuncaklar Yapan Tekstilci, Çocuklari Sevindiriyor


Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde tekstil fabrikasi bulunan Erdogan Kizil, fabrikasinin bir bölümünde oyuncak atölyesi olusturdu .El emegi göz nuru çalismalariyla yüzlerce oyuncak imal etti. Son 10 yildir oyuncak ürettigini ve pandemi döneminde bu ise yogunlastigini söyleyen Kizil, kültür bakanligindan da geleneksel el sanatlari oyuncak dali grubundan sanatkarlik belgesi de aldi.

Kizil’in anaokulu ve kres ögrencilerinin ugrak yeri olan fabrikasi, çocuklari büyülüyor. Kendi yetistirdigi misir ve zeytinlerden çocuklara ikram eden Kizil, ziyaretine gelen çocuklarin siniflarina da oyuncak hediye etmeyi de ihmal etmiyor. Aslinda kendisinin ferforje kaynak ustasi oldugunu kaydeden Kizil, el becerisinin ustaligindan geldigini belirtiyor. Kizil, çocuklarin gelecekte bu isi yapip meslek sahibi olabilmeleri için bu ziyaretleri sürekli gerçeklesmesini sagladigini söylüyor.

Yüzlerce tahtadan oyuncagi gören çocuklar ise Erdogan Kizil’a olan sevgilerini, “Erdogan Amca çocuklari çok seviyor. Tahtadan yaptigi oyuncaklari bizlere hediye ediyor. Biz de O’nu çok seviyoruz” diyerek ifade ediyor.

Kizil’i fabrikasinda ziyaret eden Zübeyde Hanim Anaokulu ögrencilerinin ögretmeni Filiz Tekelioglu da “Bakanligimizin okul disi ögrenme ortamlari projesinde Erdogan beyi ziyaret ettik. Denizli Zübeyde Hanim Anaokulu olarak Erdogan Bey’in bu çalisma ortami biz çocuklara sundugu seyler bizim için çok degerli. Bize bu konuda destek verdigi için de tesekkür ediyoruz” dedi.



“Amacim meslegin altin bilezik oldugunu anlatabilmek”

Amacinin gençlere bir seyler anlatabilmek olduguna vurgu yapan Erdogan Kizil ise "Su anda tekstil isi ile ugrasmaktayim. Asil isim sanatkarliktir. 1980 yilindan 96’ya kadar sanatkarlik yaptim. Su an aile sirketim var havlu ve bornoz üretimi yapiyorum. Bu alanda tesisim var 3 oglum, torunum ve esim var. Çoluk çocuk tekstil isine devam ediyoruz. Pandamide de özellikle böyle zamanimizi bosa geçirmeyelim dedik böyle çocuklarimiz için gençlerimiz için meslegin tipki eskisi gibi altin bilezik kavramini tekrar hatirlatmak için bu isle ugrasiyorum. Meslek sahibi gençlerin yetismesine vesile olmak için tahta oyuncak isini hobi olarak yapmaktayim. Okullardan çocuklar davet ediyorum. Fabrikanin bir kösesine atölye olusturdum. Bu sekilde çocuklarimizin hem teorik hem de pratik ögrenmelerini saglamak” diye konustu.

Kaynak: İHA