Amasya Ve Kütahya'dan Fizyoterapi Temali Saglik Bilimlerinde Proje Anlasmasi

Amasya Üniversitesi, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi, Amasya Ticaret ve Sanayi Odasi ile Kütahya Termal ve Saglik Turizmi Dernegi’nin isbirligiyle hazirlanan projede imzalar atildi. Avrupa Birligi Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan kabul edilen proje 6 yil süreyle 228 bin 600 euro hibe almaya hak kazandi.

Amasya Ve Kütahya'dan Fizyoterapi Temali Saglik Bilimlerinde Proje Anlasmasi
Proje anlasmasi Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci ve Kütahya Saglik bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafindan imzalandi. Yapilan anlasmayla iki üniversiteden yilda 10 ögrencinin stajlarini yurt disinda yapabileceklerini belirten Rektör Elmaci, “Ayrica 12 akademisyen ders verme ve egitim alma kategorilerinde hibelerini kullanarak akademik çalismalarini ulusötesinde gerçeklestirebilecekler. Projenin bölgemize ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Projenin özellikle saglik turizminin gelistirilmesi temasindan hareketle iki üniversitenin fizyoterapi konusunda daha bilgi ve beceri sahibi ögrenci yetistirmesinin hedeflendigine deginen Prof. Dr. Vural Kavuncu ise, “Ögrencilerin ve akademisyenlerin fizyoterapi özellikle hidroterapi konusunda bilgi ve becerilerini ulusötesi staj faaliyetleri ile gelistirmeleri sonucu ülkemizde kaplica turizminin gelismesi planlanmaktadir. Projenin hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Amasya Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler Birim Baskani Ögr. Gör. Arslan Say, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektör Danismani Dr. Ögr. Üyesi Bahar Çelik, Gediz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Sinan Darcan ile Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefeddin Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Akin Tekcan da imza programinda yer aldi.
Kaynak: İHA