Sungurlu'da Içme Suyu Hatti Yenileniyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kangren haline gelen altyapi problemine nester vuran Sungurlu Belediyesi çalismalarina devam ediyor.

Sungurlu'da Içme Suyu Hatti Yenileniyor
Sungurlu Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan Akçakent Mahallesi Sehit Ertugrul Kocaer Caddesi ve Ismetpasa Mahallesi 10021. Sokak’ta baslatilan altyapi çalismasi hizla devam ediyor. Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, "Ilçemizin en temel sorunlarini çözüyor, halkimizin refahi için çalisiyoruz. Söz verdigimiz gibi altyapida asbest borulari bitiriyoruz. Artik vatandaslarimiz rahat bir nefes alacak ve gönül rahatligiyla çesmeden su içebilecekler. 50 yildir bu borulardan halkimiz su içmek zorunda kaliyordu, hem de verilen suyun yüzde 70’i kaçaga gidiyordu. Halkimiz rahat bir nefes alacak. Vatandaslarimiz artik çesmeden gönül rahatligi ile su içebilecekler" ifadelerini kullandi.

"Çalismalar bu sene bitecek"

Ilçede su sebekesi yenileme isinin 9 ay gibi kisa bir sürede bitecegini söyleyen Baskan Sahiner, "Bu süre zarfinda bazi aksakliklar yasanacaktir. Yasanabilecek bu aksakliklarda vatandaslarimizin destek ve anlayisina ihtiyacimiz var. Sungurlu’nun kanayan yarasi haline gelen bu sorundan, birlik ve beraberlik içerisinde, hep birlikte kurtulacagiz. Vatandaslarimizin bu konuda duyarli olmalarini ve bizleri anlayisla karsilayacaklarini ümit ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA