Cinayet Gibi Kazaya 55 Gün Hapse Acili Esten Tepki

Giresun’un Kesap ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu’nda geçtigimiz yil Aralik ayinda geri geri giderken bir otomobil sürücüsünün ölümüne neden olan tir sürücüsünün 55 gün tutuklu kaldiktan sonra serbest birakilmasi tepkiye neden oldu. Trafik kazasinda esinin ölümüne neden olan sürücünün serbest kalmasina tepki gösteren Gonca Maras, en az mahkeme süreci tamamlanana kadar tir soförünün tutuklu yargilanmasini istedi.

Cinayet Gibi Kazaya 55 Gün Hapse Acili Esten Tepki
Giresun’un Kesap ilçesi Düzköy mevkiinde 30 Aralik 2022 tarihinde karayolunun ortasinda durup geri geri giden Azerbaycan plakali tirin soförü C.A., arkadan gelen bir otomobili altina aldi. Kazada otomobil sürücüsü 42 yasindaki Temel Maras hayatini kaybetti. Temel Maras’in esi Gonca Maras, cinayet gibi kazada mahkeme bitmeden, tir sürücüsü C.A.’nin serbest birakilmasina tepki göstererek bu acilarini daha da artirdigini söyledi.



"Bu kaza degil cinayettir"

Mahkemenin vicdani kanaatini kullanarak tutuksuz yargilanma kararina itiraz eden Gonca Maras, “Keske benim de iki çocugumun babasiz kalmasina ve yasadigimiz aciya, travmaya da vicdani kanaat kullanilabilseydi. Yasanan trafik kazasinda Kesap Düzköy kantar mevkiinde ana yolda duran tir geri geri geliyor, bir çok araç son anda kazadan kil payi kurtuluyor. Esim araciyla gelirken tirin geri geri gittigi görülüyor. Kaçacak yeri olmayan esim geri geri gelen tira arka sag taraftan çarpiyor. Kaza sonrasinda tutanaklarda tir sürücüsü yüzde yüz kusurlu oldugu tespit edilmistir. Anayolda durup geri geri gelmek kaza degil cinayettir. Kaza bilmeden, istemeden meydana gelir oysa burada kazaya davetiye çikartilmis bir cinayettir” ifadelerini kullandi.

“Mahkeme vicdani kanaatini bizim için de kullanmaliydi”

Mahkeme süreci devam ederken, cinayet gibi kazada tir sürücüsünün tutuksuz yargilanmasinin acilarini artirdigini kaydeden Gonca Maras, “Sabah is için evden çikan esim ve çocuklarimin babasi aksam eve dönememistir. Iki çocugumla beraber bir travma yasiyoruz. Bizi bu hale getiren araç sürücüsü sadece 55 gün tutuklu kaldiktan sonra serbest birakilmis. Benim esim ve çocuklarimin babasi toprak altinda. Serbest birakilmasina itiraz ettik, savciligin talebi de tutuklu yargilanmasi yönündeydi. Buna ragmen mahkeme, ’Inisiyatifini ve vicdani kanaatimi kullandik’ diyerek bir karar veriyor. Keske ayni mahkeme vicdani kanaatini bizim açimizdan da kullanabilseydi. En azindan mahkeme sonuçlanana kadar içerde yatsaydi. Bu bizim acimizi biraz olsun hafifletirdi. Ben hala çocuklarima içerde diye söylüyorum. Trafik kazalarinda günde kaç can gidiyor. Böyle cinayet gibi kazalarin cezalari karsiliksiz kalinca kaza oranlari düsmüyor, aksine artarak devam ediyor. Insan hayati bu kadar ucuz mu? Üniversiteye hazirlanan bir kizim, ilkokula baslayacak bir oglum var. Biz bu travmayi atlatamadan tir sürücüsünün serbest birakilmasi bizi daha da çok sarsmistir. Mahkeme sonunda ne kadar verilir bilemiyorum ama en azindan mahkeme bitene tutuklu yargilanmasini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA