Gerçek Polis Cami, Okul, Çarsi Ve Pazarda 'Sahte Polis' Uyarisi Yapti

Adana polisi halkin yogunlukta oldugu cami, çarsi, okul ve pazarda vatandaslari cep telefonuyla arayip kendisini polis olarak tanitan sahislara inanarak para ya da altin vermemeleri konusunda uyarida bulundu.

Gerçek Polis Cami, Okul, Çarsi Ve Pazarda 'Sahte Polis' Uyarisi Yapti
Türkiye’de son yillarda telefonla özellikle yasli vatandaslari arayip kendisini polis olarak tanitan sahislar, PKK, DEAS, son olarak da FETÖ terör örgütünü kullanarak vatandaslardan milyonlarca lira para ve altin dolandirdi. Adana Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü yapilan tüm uyarilara ragmen vatandaslarin hala bu dolandiricilara kanmasindan dolayi sahaya indi. Polis halkin yogun oldugu cami, okul, çarsi ve pazari gezerek gördügü her vatandasa brosür verip sahte polise karsi uyardi.

Polis, vatandaslara bir kamu görevlisinin yaptigi isten dolayi kimseden para ya da altin istemeyecegini, telefon açip kendisini polis ya da jandarma, ya da savci olarak tanitip biri para istediginde hemen telefonu kapatip 112’yi aramasi gerektigini söyledi.

Polis ayrica son zamanlarda dolandiricilarin özellikle FETÖ, PKK ve DEAS terör örgütlerinin ismini kullandigini, vatandasa terör örgütünün içinde gördügünü söyleyerek onu korkutup para almaya çalistigini özelikle bu terör örgütlerinin ismini kullanan sahislara inanmamalari gerektigine dikkat çekti.
Kaynak: İHA