Bangkok'ta Isiklar 1 Saatligine Kapatildi

Tayland’in baskenti Bangkok’da küresel isinmaya ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amaciyla düzenlenen Dünya Saati 2023 etkinligi kapsaminda sehrin isiklari 1 saatligine kapatildi.

Bangkok'ta Isiklar 1 Saatligine Kapatildi
Tayland’in baskenti Bangkok’da küresel isinmaya ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amaciyla her yil düzenlenen Dünya Saati 2023 etkinligi kapsaminda aksam saatlerinde sehir 1 saatligine karanliga gömüldü. Bangkok Valiligi ve Tayland Dogal Hayati Koruma Vakfi (WWF) tarafindan organize edilen etkinlikte, 25 Mart aksami 20.30 ve 21.30 saatleri arasinda sehrin isiklari söndürüldü. Baskentteki Kraliyet Sarayi, tüm resmi binalar, okullar ve üniversite binalari, Budist tapinaklari, birçok özel sirket ve alisveris merkezinin isiklarini kapatilirken, etkinlige vatandaslar da evlerinden katilim gösterdi.

Bangkok Valisi Chadchart Sittipunt, etkinlik ile alakali yaptigi açiklamada, enerji tasarrufuna dikkat çekmek için 2008 yilindan bu yana düzenlenen organizasyona katilimin her geçen yil daha da arttigini ifade ederken, yalnizca 2022 yilinda yapilan 1 saatlik elektrik kisma etkinligi sonucunda sehirde 78 Megavat enerji ve yaklasik 20 ton karbondioksit emisyonu tasarrufu saglandigini belirtti.

Chadchart bu yilki organizasyonda yalnizca bina isiklari degil, sehirdeki tüm reklam panolari, tüm dekoratif isiklandirmalar, parklardaki süs havuzlari ve heykel aydinlatmalarinin da kapatildigini söyleyerek, bazi otoyollarin da isiklandirmasinda güvenli olarak kisilmaya gidildigini belirtti.

Kaynak: İHA