Söke'de Bugday Ekim Alani Geçen Yila Göre Daraldi

Aydin’in Söke ilçesinde geçen yil yaklasik 100 bin dönüm olan bugday ekim alani, bu yil 60 bin dönüme kadar düstü. Söke Ziraat Odasi Baskani Mustafa Tanyeri, ekim alani düsmesine ragmen bugdayin iyi oldugunu söyledi.

Söke'de Bugday Ekim Alani Geçen Yila Göre Daraldi


Türkiye genelinde oldugu gibi Aydin’da da yagis oranlari düstü. Özellikle Iç Anadolu, Güney Dogu Anadolu bölgelerinde yagis olmamasi nedeniyle bir karis boyla bugdaylar basak açti. Bugday üreticisi diger bölgelerde kötü bir sezon ile karsi karsiya kalirken Aydin’da ise üreticiler güzel bir sezon geçiriyor.

Söke Ovasi’nda yaklasik 60 bin dönüm araziye bugday ekimi gerçeklestirildigini ifade eden Söke Ziraat Odasi Baskani Mustafa Tanyeri, “Geçen yil yaklasik 100 bin dönüm araziye bugday ekildi. Bu yil ise yaklasik 60 bin dönüme bugday ekildi. Sezon iyi gidiyor. Bugdaylar çok iyi. Insallah üreticilerimiz iyi bir hasat sezonu geçirir. Eger hasat erken olursa ikinci ürün olarak pamuk ekme sansimiz da var ama onu su an degerlendirmemiz mümkün degil. Hasattan sonra zaman olursa, tabi burada su da önemli. Üreticimiz hangisini ekmek isterse onu ekecek. Degisik alternatif ürünleri de tercih edebilir.” dedi.

Kaynak: İHA