Nevsehir'de Geleneksel Nevruz Cemi Düzenlendi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Haci Bektas Veli Arastirma ve Uygulama Enstitüsü, NEVÜ Ihtisaslasma Koordinatörlügünün destegiyle "Geleneksel Düsüncede Sultan Nevruz Cemi: Icra ve Bilim" adli etkinlik düzenledi.

Nevsehir'de Geleneksel Nevruz Cemi Düzenlendi
Nevsehir’in Avanos ilçesi Ayhanlar köyü cemevinde düzenlenen etkinlikte, 6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler ve sonrasinda yasanan sel felaketinde hayatini kaybeden vatandaslar, 18 Mart Çanakkale sehitleri ve tüm sehitler için dualar edildi. Programda konusan Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran, depremlerde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi dileyerek, "Hiç kimse bizim kardesligimizi hafife alamaz, biz hep birlikte Türkiye’yiz" dedi.

Lokma dagitimiyla devam eden programda alaninda uzman akademisyenler, "Sultan Nevruz Cemi" ile ilgili konusmalar yapti. Etkinlige NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran, Haci Bektas Veli Arastirma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ilgar Baharlu, Alevi Dedeleri Mustafa Kemal Demirhan ve Hüseyin Dedekarginoglu, Ankara ve çevresinden Alevi Bektasi vatandaslar ile davetliler katildi.

Kaynak: İHA