Minik Meva Deprem Korkusu Nedeniyle Camide Büyüyor

Malatya’da depremde evleri hasar alan Bozan ailesi, artçi depremlerin sürmesi nedeniyle eve giremedikleri için camiye sigindi. 2 hafta önce dogan bebekleri Meva ile birlikte camide yasayan aile, yeniden evlerine dönmenin hayaliyle yasiyor.

Minik Meva Deprem Korkusu Nedeniyle Camide Büyüyor
6 Subat’ta Kahramanmaras’ta yasanan asrin felaketinde agir hasar alan Malatya’da bir yandan agir hasarli binalarin yikimi sürürken, bir yandan da konteynerlerin kurulumu sürüyor. Bölgede yasanan artçi depremler nedeniyle evlerine giremeyen birçok vatandas da cami ve sosyal tesisler gibi alanlarda barinmaya devam ediyor. Evleri agir hasar alan depremzedeler yapimi tamamlanan konteynerlere yerlestirilmeye devam ederken, evleri az hasarli olan vatandaslar ise mahallelerinde bulunan camilerde kaliyor. Camide kalan ailelerden biri olan Bozan ailesi de evleri hasarli oldugu için camide yasiyor. Artçi depremlerin sürdügünü belirten aile, bu nedenle Battalgazi ilçesine bagli Basharik Mahallesi’nde bulunan Basharik Camisi’ne sigindiklarini söyledi.



2 hafta önce hastanede dogum yapan 24 yasindaki Duygu Bozan, evlerinin az hasarli oldugunu ancak korktuklari için eve giremediklerini ve bu nedenle de ailece camide kaldiklarini söyledi.

Kaynak: İHA