Yunanistan'daki Tren Kazasinda Ölü Sayisi 57'Ye Yükseldi

Yunanistan’in Tempi bölgesinde yük treni ile yolcu treninin çarpistigi feci kazada hayatini kaybedenlerin sayisi 57’ye yükseldi.

Yunanistan'daki Tren Kazasinda Ölü Sayisi 57'Ye Yükseldi


Yunanistan’in Larissa kentinin kuzeyinde yer alan Tempi bölgesinde, bir yük treni ile yolcu treninin kafa kafaya çarpismasi sonucu meydana gelen kazada can kaybi artti. Larissa Adli Tip Servisi Baskani Rubini Leontari yaptigi açiklamada, tren kazasinda hayatini kaybedenlerin sayisinin 57’ye yükseldigini belirtti.

Yunan Itfaiyesi’nin son açiklamasina göre, 56 yolcudan ise hala haber alinamadi.

Zor sartlar altinda devam eden arama-kurtarma çalismalarinda devrilmis olan üçüncü vagona odaklanildigi belirtilerek, arama-kurtarma çalismalarinin yarin sona ermesinin beklendigi ifade edildi.

Kazanin insan hatasindan kaynaklandigi açiklanmisti

Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis dün yaptigi ulusa seslenis konusmasinda, kazanin insan hatasi kaynakli oldugunu ifade etmisti. Altyapi ve Ulastirma Bakani Kostas Karamanlis’in istifa kararinin onurlu bir hareket oldugunu belirten Miçotakis, Yunanistan Demiryollari Kurumu (OSE) ve bagli kurulusu ERGOSE’nin baskanlarinin da istifalarini sundugunu duyurmustu.

Atina’dan Selanik’e giden yolcu treninin Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpismasi sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmis, üçüncü vagonu ise raydan çikmisti. Demir yolu sirketi Hellenic Train verilerine göre kazada yolcu treninde 342 yolcu ve 10 mürettebat, yük treninde ise 2 mürettebat bulunuyordu. Yolcu trenindekilerin çogunun ögrencilerden olustugu belirtilirken, iki trenin çarpismadan önce kilometrelerce ayni hat üzerinde birbirine dogru seyir halinde oldugu ögrenilmisti. Larissa’daki tren istasyonu müdürü de gözaltina alinmisti.
Kaynak: İHA