Ünye'de Teknik Lisenin Atölyeleri Depremzedeler Için Çalisiyor

Ordu’da, Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yasanan depremlerin ardindan bölgeye verdigi destekleri sürdürüyor. Okulun atölyeleri depremzedeler için çalisirken okul yöneticileri de deprem bölgelerinde çalismalarini sürdürdü.

Ünye'de Teknik Lisenin Atölyeleri Depremzedeler Için Çalisiyor
Depremin ardindan harekete geçen okul yönetimi, atölyelerini harekete geçirerek depremzedelerin özellikle isinma ihtiyaçlarinin karsilanmasi konusunda çalismalara basladi.

Atölyesinde bulunan hurda malzemeleri toparlayan ve kullanilabilir hale getirerek soba üretimi yapan ögretmen ve ögrenciler 50 adet çadir içi ve çadir disi sobayi kisa sürede hazirladi. Yine bunun yani sira hurdaya ayrilan jeneratörler de tamir edilerek bölge halkinin kullanimina tahsis edildi.

8 kisilik bir ekip ve yeterli ekipmanlarla yola çikan okul yönetimi, Adiyaman’da yaralari sarmaya kostu, 45 bin depremzedeye 9 gün boyunca 3 ögün yemek imkani sundu. Kumanya masraflari ise okul ögretmenleri tarafindan kisa sürede tamamlanarak karsilandi.

Teknik alandaki atölye tecrübeleri ve ekipmanlari ile de öne çikan okul yönetimi, bir yandan deprem bölgesinde yaralari sararken bir yandan da Ünye’ye yerlesen depremzedelerin ihtiyaçlari için çalisma baslatti. Afet bölgesinden gelen vatandaslarin yerlestirildigi evlerin elektrik tesisati kurulum ve bakimlarini üstlenen lise, ilçeye yerlesen iki ailenin de her türlü ihtiyacini karsilamayi görev üstlendi. Okul idaresi, ögretmen ve ögrencilerin yani sira velilerin de destek sundugu yardim çalismalarina devam etti.

Genis atölyeleri ve üretim kapasiteleri olan Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul Müdürü Mehmet Azakli ve Müdür Basyardimcisi Cuma Gündüz, depremzedelere yönelik gerçeklestirilen faaliyetleri de sahada takip ediyor.
Kaynak: İHA