Baskan Oktay'in Çanakkale Zafer Mesaji

Çanakkale Zaferi’nin 108. yildönümü ve 18 Mart Çanakkale Sehitleri’ni Anma Günü dolayisiyla bir mesaj yayinlayan Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, “Tüm imkansizliklara ragmen kazanilan bu zafer, ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçegini tüm dünyaya kabul ettirmistir” dedi.

Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, Çanakkale Zaferi’nin 108. yildönümü ve 18 Mart Çanakkale Sehitlerini Anma Günü dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Baskan Oktay yayinladigi mesajinda su ifadelere yer verdi;

“18 Mart 1915’te kahraman Türk askerlerimizce Çanakkale’de yazilan destan, tarihimizin en gurur verici cesaret, yigitlik ve basari örneklerinden birisi olmustur. Çanakkale Zaferi’yle Türk Milleti adini altin harflerle tarihe yazdirmistir. Bu zaferle kahraman Türk ordusu, vatan ve milletin bagimsizligi söz konusu oldugunda Türk Milleti’nin önüne çikan tüm engelleri asabilecek güçte oldugunu dünyaya kanitlamistir. Tüm imkansizliklara ragmen kazanilan bu zafer, ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçegini tüm dünyaya kabul ettirmis ve bir milletin yeniden var olusuna zemin hazirlamistir. Türk Ordusunun Çanakkale’de vermis oldugu büyük mücadelenin 108. yildönümünde bize bu büyük zaferin gururunu armagan eden; tarihin gördügü ve yazdigi en büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, adi bilinen, bilinmeyen, kaniyla, caniyla, tüm varligiyla bu vatana hizmet eden tüm kahramanlari saygi, sevgi ve rahmetle aniyor, hatiralari önünde saygiyla egiliyorum”
Kaynak: İHA