Vali Yardimcisi Tunç Milletvekili Aday Adayligi Için Görevinden Istifa Etti

Kayseri Vali Yardimcisi Mehmet Sadik Tunç, AK Parti Izmir’den milletvekili aday adayligina basvurmak için görevinden istifa etti.

Vali Yardimcisi Tunç Milletvekili Aday Adayligi Için Görevinden Istifa Etti
Kayseri Vali Yardimcisi Mehmet Sadik Tunç, AK Parti Izmir’den aday adayi olmak için görevinden istifa etti. Valilik personeliyle vedalasan Tunç, valilikten ayrildi.

Mehmet Sadik Tunç kimdir?

1970 yilinda Mardin-Midyat’ta dogdu. 1991 yilinda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1992 yilinda Gaziantep Kaymakam adayi olarak meslege basladi.

Van-Edremit, Adana-Aladag, Hatay Kirikhan Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. Düzce-Çilimli, Gaziantep-Nurdagi, Urfa-Hilvan Kaymakamligi görevlerinden sonra Bayburt, Giresun ve Osmaniye Vali Yardimciligi görevlerini yürütmüstür. 1995 yilinda Ingiltere’de 8 ay Ingiliz Dili ve Yönetim Sistemi üzerine, 1999 yilinda Israil’de bölgesel kalkinma üzerine çalismalarda bulunmustur. 1997 yilinda Mülkiyeler Birligi Sinasi Özdenoglu ödülü, ayni yil Çevre Bakanindan Çevre Berati ödülünü almistir. 2-4 Mayis 2011 tarihleri arasinda Avrupa Enstitüsü Kamu Yönetimi tarafindan düzenlenen Avrupa Ensitütüleri ve Politikalari egitimine katilmistir. Osmaniye Vali Yardimciligi görevi sirasinda hazirlamis oldugu ve Katilim Öncesi Avrupa Birligi Mali Yardim Araci (IPA) "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programi"na sundugu, "Osmaniye Is Gelistirme ve Kobi Destek Merkezi" adli projenin, 43 ilden yapilan 532 proje basvurusu arasindan seçilen 47 projeden biri olarak yaklasik 7.606 milyon avro hibe destegi almasini saglamistir. Vali Yardimcisi Mehmet Sadik Tunç, evli ve üç çocuk sahibi olup, iyi derecede Ingilizce ve Fransizca bilmektedir.
Kaynak: İHA