Gönüllü Kadinlar Kollari Sivadi, Depremzedeler Için Kiyafet Dikiyor

Kastamonu’nun Daday ilçesinde bir araya gelen gönüllü kadinlarin destekleriyle depremzede vatandaslar için kiyafet dikiliyor.

Gönüllü Kadinlar Kollari Sivadi, Depremzedeler Için Kiyafet Dikiyor
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardindan bölgeye yardimlar devam ediyor. Bu çerçevede Kastamonu’nun Daday ilçesinde bir araya gelen kadinlar da depremzedeler için kiyafet dikiyor. Daday Halk Egitim Merkezi Müdürlügü öncülügünde kadinlarin diktigi kiyafetler deprem bölgesine gönderiliyor.

Usta ögretici Nurcan Öncül ve gönüllü kursiyerler, kis mevsimine uygun kumas ile üretilen giyim malzemelerini hizla tamamlayarak depremden etkilenen bölgelere gönderdi. Ilk etapta 180 adet esofman takimi ve kislik mont dikimi tamamlanarak, deprem bölgesine ulastirilmak üzere Kastamonu Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne teslim edildi.

Konu hakkinda açiklamada bulunan usta ögretici Nurcan Öncül, “Daday Halk Egitim Merkezinde giyim üzerine usta ögreticilik yapiyorum. Depremzede vatandaslarimiza Daday halkimizin ve gönüllü kadinlarimizin destekleriyle 180 adet esofman takimi dikiyoruz. Ayrica bunun disinda mont gibi elbiselerde dikiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA