Depremzede Üçüzler Isparta'da Ders Basi Yapti

Malatya’dan Isparta’ya gelen depremzede üçüz kardesler Ikra, Erva ve Meyra depremin izlerini Isparta’da egitim gördükleri yeni okullarinda silmeye çalisiyor.

Depremzede Üçüzler Isparta'da Ders Basi Yapti
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlere Malatya’da yakalanan Hilal ve Ihsan Coskun çiftinin üçüz kizlari 7 yasindaki Ikra Nur, Erva Nur, Meyra Nur egitimlerine aileleriyle birlikte geldikleri Isparta’da devam ediyor. Isparta Sehit Ferhat Çiftçi Ilkokulunda birinci sinif egitimine baslayan üçüz kardesler yeni okullarina ve arkadaslarina adapte olup depremi unutmaya çalisiyor. Üçüz kizlarinin okullarina adapte olmasi konusunda çok fazla ilgi gördüklerini söyleyen anne Hilal Coskun “Depremden sonra on gün kadar Malatya’da kaldik. Çocuklarin çok etkilendigini görünce Isparta’ya geldik. KYK yurdunda kaliyoruz. Üçüzlerimiz birinci sinifa basladi alisma dönemindeler. Yarim dönem Malatya’da egitim gördükten sonra adapte olamadilar çok fazla ama sagolsun okulumuz çok ilgileniyor. Kizlarimdan birisi biraz sikinti yasiyor ama diger ikisi seviyorlar okula devamli olarak gidip geliyorlar. Durumlari su an olarak iyi ama depremin etkisini hala atamadilar üzerlerinden. Burayi seviyorlar Malatya’ya dönmek istemiyorlardi ama ’arkadaslarimizi özledik’ “arkadaslarimizla ayni ortamda olmak istiyoruz” diyorlar. Buradaki ögretmenlerini de seviyorlar ama kendi ögretmenlerini istiyorlar. Oyunlarinda ya da kitap okurken deprem geçtigi anda ayni seyleri yasayacak hisse kapiliyorlar” dedi.

Deprem aninda çocuklari ile yasadiklarini anlatan baba Ihsan Coskun ise “Sabah 4.17 de deprem oldugu zaman bir anne baba olarak ilk akla gelen çocuklar. Çocuklarin odasina kostuk onlari bazalarin arasina aldik. Orada beklemeye basladik. Deprem çok siddetliydi. Depremi 45 saniyelik iki deprem gibi düsünebilirsiniz. Birinci deprem oldu sonra yavaslamaya basladi ardindan ikinci deprem hizli bir sekilde oldu. Kolonlardan duvarlardan sürekli ses geliyordu. Gittik dedik Kelime-i Sehadet getirdik bekledik. Sonrasinda disari çiktik zaten tabi o sürede çocuklar inanilmaz korkmuslardi. O gün ikinci dönemin ilk günüydü asiri kar yagisindan dolayi tatil edildi okullar ve disarisi soguktu zaten. Belli bir süre sonra aceleyle çiktigimiz için çok hizli bir sekilde tekrar içeriye girmek zorunda kaldik. Çocuklarin montlarini aldik ve disarida beklemeye devam ettik. Birkaç gün arabada kaldik yeme ve içme noktasinda zorlandik çünkü büyük bir alanda deprem olmustu. Ikinci günden itibaren hamdolsun devletimizden, milletimizden, sivil toplum kuruluslarindan su, çorba ve battaniye yardimlari gelmeye basladi.

Hava inanilmaz soguktu biz sansliydik arabamiz vardi arabada kaliyorduk” seklinde konustu.

Ikinci günün sonunda üçüz kizlari ile birlikte köy evlerine yerlestigini dile getiren baba, “Çocuklari oraya götürdük köy evi de sürekli sallaniyordu. Malatya sürekli sallanti halindeydi. On bes gün orada kaldik. Malatya’dan çiktigimiz zaman orayi bos birakmis gibi hissettik, kendimizde eksiklik hissediyorduk. O süre zarfinda gündüzleri Kizilay’a, AFAD’a, kaymakamliga gidip sürekli bir yardim, erzak dagitimi, çadir dagitimi yardiminda bulunuyorduk ki vicdanen kendimizi rahatlatalim. Aksam eve geldigim zaman çocuklar bana baba deprem oldu korktuk gibi cümleler kuruyorlardi. Bir gün gece yine iki, üç gibi bir sallanti oldu disari çiktik çocuklar asiri derecede korkmuslardi aglamaya basladilar. Bunun üzerine esimle birlikte çocuklar için Malatya disina çikalim dedim. Ilk önce Antalya’ya gittik oradan sonra Isparta’ya geldik. Hamdolsun yerimiz gerçekten iyi” seklinde konustu.



“Çocuklar, ben enkaz altinda kalayim sizde beni kurtarin gibi” oyunlar oynamaya basladi”

Isparta’da bulunduklari süre içerisinde Malatya’ya dönmeyi düsündüklerini belirten baba Ihsan Coskun “Sonrasinda 5.6 siddetinde bir deprem oldu orada bir arkadasim vefat etti bir arkadasim agir yarali ondan dolayi vazgeçtik. Yakin zamanda birkaç gün içerisinde dönmeyi düsündük fakat sunu fark ettik. Birkaç kere oyun oynarken ard arda “sen anne ol, ben baba olayim, çocuk olayim, ben enkaz altinda kalayim siz de beni kurtarin gibi” oyunlar oynamaya baslayinca biraz daha duralim dedik. Bu süreçte Sehit Ferhat Çiftçi Ilkokuluna yazdirdik. Burada hem idareci arkadaslar, hem de ögretmenler çok ilgililer. Rehabilite açisindan çok yardimci oldular çok faydalari oldu. Allah kendilerinden razi olsun. Rabbim devletimizden milletimizden razi olsun bir daha yasatmasin” dedi.

Kaynak: İHA