Vanli Annelerin Evlat Nöbeti Ikinci Yilini Tamamladi

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan ailelerin 27 Subat 2021 tarihinde baslattigi evlat nöbeti ikinci yilini tamamladi.

Vanli Annelerin Evlat Nöbeti Ikinci Yilini Tamamladi
Evlatlari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan ailelerin Diyarbakir’da baslattigi eylemin ardindan Van’daki aileler de HDP il binasi önündeki eylemlerini sürdürüyor. Ilk olarak Diyarbakir’da eylemlere katilan Vanli anne Nazli Sancar, 27 Subat 2021 yilinda yasadigi sehirde de eylem baslatmisti. Vanli annenin evlat eylemine su ana kadar 32 aile de destek verdi. Van’da her hafta eylemlerini sürdüren Nazli Sancar (41), yaklasik 11 yil önce elleri baglanarak kaçirilan kizi Seyma için mücadele veriyor.

“Kandil’in yolunu kapattik”

IHA muhabirine konusan Nazli Sancar isimli anne, hakli mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Evlatlarini alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Sancar, “27 Subat tarihi itibariyle eylemlerimizin ikinci yili doldu. Büyük bir etkinlik hazirladik ancak meydana gelen depremlerden dolayi bunu gerçeklestirmedik. Sonsuza kadar hakli mücadelemize devam edecegiz. Evlatlarimizi HDP’ye birakmayacagiz. Anne ve babalar olarak Kandil’in yolunu kapattik. Allah’in izniyle, devletimizin gücüyle Kandil’e ay yildizli bayragimizi dikecegiz” dedi.

Eylemlerini baslattiklari günden bu yan ülke genelinde 40 ailenin evladina kavustugunu hatirlatan Sancar, 11 yil önce daga kaçirilan kizi Seyma’ya da seslenerek, teslim olmasini istedi.
Kaynak: İHA