Umudun Simgesi Çocuklar Her Seye Ragmen Tebessüm Etmeye Devam Ediyor

Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin büyük yikima yol açtigi Adiyaman’da konteyner kentteki çocuklar, hediye edilen oyuncaklar ve kurulan oyun alanlariyla bir nebze de olsa gülüyor. Umudun simgesi çocuklarin her seye ragmen tebessüm etmesi ise gelecegi dair umutlari arttiriyor.

Umudun Simgesi Çocuklar Her Seye Ragmen Tebessüm Etmeye Devam Ediyor
Kahramanmaras Pazarcik merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 büyüklügündeki iki büyük depremden ciddi oranda etkilenen Adiyaman’da kurulan konteyner kentlerde yaralar sarilmaya çalisiyor. Yasanan afetlerden psikolojik olarak en çok etkilenen çocuklarin deprem etkisinden kurtulmasi için ise çesitli etkinlikler düzenlenerek hediye dagitimlari yapiliyor.

Çocuklarin nesesi gelecege dair umutlari arttiriyor

Dagitilan hediye oyuncaklar, yapilan etkinlikler ve eglenceli oyunlarla deprem psikolojisinden kurtulan çocuklar, bir nebze de olsa gülerken o anlar Ihlas Haber Ajansi ekibi tarafindan konteyner kentte çekilen fotograf karelerine yansidi. Konteyner kentte, depremzede çocuklarin yasadigi travmayi azaltmak amaciyla olusturulan çocuk oyun alanlarinda hos vakit geçiren çocuklarin neseli halleri ise yüzlerde tebessüm olusturdu. Çocuklarin nesesi gelecege dair umutlari ise arttirdi.

Oyun parkinda çocukluklarinin tadini çikaran minik yürekler, Türkiye’nin dört bir yanindan gönderilen oyuncaklarla da depremin izlerini unutmaya çalisiyor.
Kaynak: İHA