Toplanan Ekmekler Sokak Hayvanlarini Doyuracak

Kütahya Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’nün hayata geçirdigi projeyle bayat ekmek toplama kutularinda toplanan ekmekler sokak hayvanlarini doyuracak.

Toplanan Ekmekler Sokak Hayvanlarini Doyuracak
Kütahya Belediyesi, bu israfin önüne geçebilmek amaciyla “Bayat ekmek toplama kutulari” adiyla yeni bir uygulama baslatti. Kütahya Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü koordinesinde gerçeklesecek sosyal sorumluluk projesiyle, bayat ekmek toplama kutularinda toplanan ekmekler sahipsiz sokak hayvanlarinin beslenmesinde kullanilacak.

Vatandaslari projeye katilmaya davet eden Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Bir sosyal sorumluluk projesinin daha uygulamasina basliyoruz. Öncelikle sehrimize hayirli olmasini diliyorum ve emegi geçen çalisma arkadaslarimi cani gönülden kutluyorum. 80 adet bayat ekmek toplama kutusunu sehrimize kazandirdik. Nüfus yogunlugumuzun fazla oldugu alanlara kutulari yerlestirerek bayat ekmeklerin çöpe atilmasina ’dur’ diyerek toplanmasini saglayacagiz. Burada toplanan bayat ekmekleri de sahipsiz sokak hayvanlarina verip ekmek israfinin önüne geçmek istiyoruz. Bu amaçla hemsehrilerimizden istirhamimiz, mümkün oldugunca ekmek israfini önlemeleri, israfi önleyecek aliskanliklarin yerlesmesi. Destek olacak tüm hemsehrilerimize canigönülden tesekkür ediyorum. Çöpe atilan ekmekler bundan sonra daha anlamli bir sekilde sokak hayvanlarimizin beslenmesinde kullanilacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA