Mersin'de Ögrencilere YKS Giris Ücreti Destegi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, belediyenin egitim-ögretim kurs merkezlerinde YKS’ye hazirlanan ögrenciler ile halk kart sahibi vatandaslarin sinava girecek çocuklarinin sinav giris ücretlerini karsilayacaklarini açikladi.

Mersin'de Ögrencilere YKS Giris Ücreti Destegi
Egitimin, ülke gelecegi için en çok önem verilmesi gereken alanlardan birisi oldugunu dile getiren İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, ögrenci ve velilere destek açiklamasinda bulundu. Seçer, Büyüksehir belediyesinin egitim-ögretim kurs merkezlerinde YKS’ye hazirlanan 4 bin 800 ögrencinin, sinav basvuru ücretini karsilayacaklarini, bu destekten, halk karttan faydalanan ailelerin sinava girecek çocuklarinin da yararlanabilecegini söyledi.



Ailelerin maddi yükünü bir nebze hafifletebilmek adina, yapilan çalisma hakkinda bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Cem Karakus, “İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi olarak, sinav sürecinde hem velilerimizin hem de ögrencilerimizin yaninda olmaya devam ediyoruz. 10 ilçemizde 11 YKS kurs merkezimizde 4 bin 800 ögrencimiz bizden hizmet aliyor. Bu ögrencilerimiz ve bunun yaninda Halk Kart’tan faydalanan 9 bin 745 ailemizin YKS’ye hazirlanan çocuklarinin sinav ücretlerini İçel Büyüksehir Belediyesi olarak karsiliyoruz” dedi.

Destekten faydalanacak ögrencilerden Kaan Keles, hem TYT hem AYT oturumlarina katilacagini belirterek, “Iki oturuma da katilacagim. Iki ücreti de karsilamalari bizi sevindirdi. Ayrica gerek yardim, gerek her konuda saglanan destekler için Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’e tesekkür ederiz. Ailem çok sevindi. Her türlü destek oluyorlardi, bunu da görünce haliyle onlar da çok sevindi” diye konustu.

Baskan Seçer’in her zaman yanlarinda oldugunu söyleyen Betül Taskiran isimli ögrenci ise “Öncelikle baskanimiza tesekkür ediyorum. Zaten bizim için zor olan bu süreçte, sürekli yanimizda oldugunu hissettirdi. Gerek kaynak kitaplari açisindan, gerekse yapilan etkinlikler açisindan sadece maddi anlamda degil, manevi olarak da hep yanimizda oldu. Psikolojik olarak zaten kötü durumdaydik, onun için de etkinlikler yapiliyor. Sürekli yanimizda oldugunu hissettiriyordu baskanimiz, bunu duyunca daha çok hissettik yanimizda oldugunu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA