Henüz 6 Günlükken Depremzede Olan Bebek, Ailesine Teslim Edildi

Hatay’da henüz 6 günlükken kuvözde depreme yakalanan Umut bebek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi gözetiminde 34 gün sonra ailesine teslim edildi.

Henüz 6 Günlükken Depremzede Olan Bebek, Ailesine Teslim Edildi
Kahramanmaras merkezli yasanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardindan birçok kisi hayatini kaybederken birçok çocuk ve bebek ailesinden ayri kaldi. Bu bebeklerden biri de Hatay’in Antakya ilçesinde depreme yakalanan Yunus Umut Ticar oldu. Antakya’da bulunan devlet hastanesinde hayata gözlerini açan Umut, henüz dünyaya geleli 6 gün oldugunda büyük bir felaketle karsilasti. Yasanan deprem aninda kuvözde bulunan 6 günlük Umut, bulundugu hastanenin hasar görmesi nedeniyle Adana’ya sevk edildi. Buradan da Cumhurbaskanligi uçagiyla Ankara Etlik Sehir Hastanesi’ne getirilen Umut, hastanedeki tedavisinin ardindan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin korumasi altina alindi. Aradan geçen 34 günün ardindan Emel ve Hasan Ticar çifti en son 6 günlük olarak gördükleri ancak doya doya kucaklarina alamadiklari Yunus Umut Ticar’i kucagina alarak doya doya kokladi.

“Umudumuz çok büyüktü, esime soruyordum ‘oglum yasiyor diyordu”

Normalde Konya’nin Eregli ilçesinde yasayan ancak aile ziyareti için Hatay’in Antakya ilçesine gittiklerini ve esinin orada dogum yaptigini söyleyen baba Hasan Ticar, “Esim orada dogum yapti. Çocugumuz hastanede kaldi bizi taburcu ettiler. Deprem olunca çocuklari Hatay’dan hastaneye sevk etmisler. Oradan da Ankara’ya sevk etmisler. Ben çagirdilar DNA testi için. Gittim DNA testi verdim ve Allah’a sükür testin sonucu çikti. Aradilar beni çocugun burada diye ben de geldim teslim almak için. Çok dua ettim Allah’a ve sabrettim. Hiç umudumu kesmedim. Umudumuz çok büyüktü, esime soruyordum ‘oglum yasiyor diyordu’. Ögrenince elim ayagim baglandi bir anda. Esim evdeydi ben is yerindeydim. Aradim hemen esimi ‘oglumuz Ankara’da’ dedim. Aglamaya ve Allah’a sükretmeye basladik” diye konustu.



“Umut 13’ünden 23’üne kadar hastanede gözetim altinda kaldi”

Umut bebegin depremden sonraki sürecini anlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Ankara Il Müdürü Bekir Koçyigit, “Umut ayin 13’ünde Etlik Devlet Hastanesine girisini yapti. Hastaneye giren her çocugumuzu hem hastane personeli hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüze bagli çalisanlarimizla orada karsiliyoruz. Karsiladiktan sonra bütün çocuklarimizi kayit altina aliyoruz. Umut’ta onlardan bir tanesi. 13’ünden 23’üne kadar hastanede gözetim altinda kaldi. Tedavisi yapildi, islemleri tamamlandiktan sonra kurulusumuza teslim edildi. Daha sonra burada öz bakimlari yapildi, hiçbir problem ve sikinti yasanmadi” dedi.



“0 yas grubu çocuklarimizin hepsinin DNA test örnekleri alindi”

Sürecin isleyisi hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Bekir Koçyigit, “Hastane taburcu edecegini bize resmi bir yazi ile bildiriyor. Daha sonra biz çocugumuz ile ilgili resmi süreci baslatiyoruz. Ilk önce Valilikten onayimizi aliyoruz sonra çocuklarin bütün islemleri baslamis oluyor. O süreç içerisinde Umut çocugumuz gibi diger çocuklarimizin da DNA testi yapilmak için kan örnekleri alindi. Adli Tip’a teslim edildi. Su anda kurulusta bulunan 0 yas grubu çocuklarimizin hepsinin DNA test örnekleri alindi ve hazir” diye konustu.

Yapilan testlerin ardindan çocuklarin ailelere polis esliginde verildigini söyleyen Koçyigit, sürecin burada bitmedigini ailenin çocugu aldiktan sonra da çocugun saglik durumunun illerdeki görevliler tarafindan takip edildigini belirtti.

Su an Ankara’daki kurumda 0 yas grubu 11 çocugun oldugunu açiklayan Koçyigit, su ana kadar 29 çocugu aile yakinlarina teslim ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA