Girdigi Apartmanin 'Whatsapp' Grubuyla Planlari Alt Üst Olan Hirsiz 'Jet' Hiziyla Yakalandi

Antalya’da bir apartmana girip tüm dairelerin klima borularini kestikten sonra çatiya çikip borulari temizleyerek istifleyen ve bina sakinlerinin ‘WhatsApp’ grubundan birbirlerini uyarmasiyla çaldigi esyalarla kaçma plani alt üst olan hirsiz, polis tarafindan ayni gün yakalandi. Süphelinin çok sayida suç kaydinin bulundugu ögrenildi.

Girdigi Apartmanin 'Whatsapp' Grubuyla Planlari Alt Üst Olan Hirsiz 'Jet' Hiziyla Yakalandi
Olay, dün sabah saatlerinde Muratpasa ilçesi Gebizli Mahallesi’nde yasandi. 4 katli bir apartmana giren kimligi belirsiz hirsizlik süphelisi, tüm dairelerin klima borularini kesti. Ardindan binanin çatisina çikip 2 saat boyunca kestigi kablolari ayiklayip istifleyen hirsiz, apartmandan çikmak için hazirlik yapmaya basladi.

Bu sirada sesi duyan bina sakinleri, WhatsApp gurubundan hirsizlik olabilecegi yönünde birbirlerine uyarilarda bulundu. Hirsizi yakalamak için evinden çikan Erkan Sönmez, hirsizla göz göze geldi. Binadan çikacagi anda Sönmez’in yeleginden tuttugu süpheli, kaçmayi basardi. Bir müddet hirsizi kovalayan Sönmez, yakalayamayinca elinde hirsiza ait ve ceplerinde eldivenle pensenin bulundugu yelekle polise haber verdi.

Hirsiz kovalamacasi güvenlik kamerasinda

Bina sakinlerinden Erkan Sönmez ile süphelinin kovalamaca ani güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde, süphelinin cadde üzerinde kaçmasi ve Sönmez’in süpheliye ait yelegi elinde tutarak kovalamasi yer aldi.

Güvenlik kameralari mercek altina alindi, kiskivrak yakalandi

Ihbarin ardindan olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik kameralarindan süphelinin Hüseyin S. (29) oldugunu tespit eden Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro ekipleri çalisma baslatti. Çevre güzergahtaki farkli güvenlik kameralarini da mercek altina alan ekipler, Hüseyin S’nin kaçis istikametini tespit ederek operasyon düzenledi.

Ekipler, Yesildere Mahallesi’nde süpheliyi kiskivrak yakalayip gözaltina aldi.

Çok sayida suç kaydi bulundugu ögrenilen süphelinin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA